Ana SayfaGüncelErdoğan: Biz hep Libya’da askeri müdahalelerle çözüm alınamayacağını söylüyoruz

Erdoğan: Biz hep Libya’da askeri müdahalelerle çözüm alınamayacağını söylüyoruz

HABER MERKEZİ – Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada, “Biz başından beri Libya’da askeri müdahalelerle çözüm alınamayacağını söylüyoruz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile Cezayir Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, toplantı öncesi Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kurulması Hakkında Anlaşma’yı imzaladıklarını belirterek, “Türk ve Cezayirli iş adamlarımızı yeni ortaklıklar kurmaları için teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayirlilere yönelik vizeyi kısmen kaldırdıklarını da açıkladı.

Cezayir genelinde yeni vize merkezleri açarak Cezayirlilerin Türkiye’ye ziyaretini kolaylaştıracaklarını belirten Erdoğan, “15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili Cezayir vatandaşlarına vizeyi ahiren kaldırdık” dedi.

Görüşmelerde savunma sanayi alanındaki iş birliklerini derinleştirme kararı aldıklarını belirten Erdoğan, Libya meselesine dair de değerlendirmelerde bulundu.

“Gerek göç yükü gerekse güvenlik noktasında Cezayir’in karşılaştığı sıkıntıların farkındayız. Biz başından beri Libya’da askeri müdahalelerle çözüm alınamayacağını söylüyoruz. Bu çerçevede müştereken atacağımız adımlar üzerinde durduk. Biz de Libya’da akan kanın durması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Uzlaşı ve barıştan yana olanları cezalandıran bir yaklaşım Libya’nın felaketi olacaktır.”

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ise “Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte ticaret hacmimizi en yakın zamanda 5 milyar dolara çıkarma hacmine ulaşabileceğimizi ifade ettik. Bizim bakanlarımızın sürekli iletişim halinde olması gerektiğine inandık ve karar aldık” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den yardımlarının engellenmesine tepki
Sonraki Haber
Elazığ depremi: Yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor, bin 600'ü aşkın yaralı var