Ana SayfaPolitikaErdoğan: Evlilik dışı yaşama, bu büyük tehlikeye karşı koymalıyız

Erdoğan: Evlilik dışı yaşama, bu büyük tehlikeye karşı koymalıyız

HABER MERKEZİ – “Batı çöküyor, aile diye bir kavram kalmamış” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan geç evlilikleri şikayet etti, “Kimi evde kalıyor, kimi 30’undan sonra evleniyor” dedi. ‘Evlilik dışı yaşama’ karşı olduğunu beyan eden Erdoğan, “Bu büyük tehlikeye hep beraber karşı koymalıyız” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da ‘engelli vatandaşların ve devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi’ töreninde yaptığı konuşmada aile kavramına değindi, “geç evliliklerden” yakındı.

“Batı çöküyor, aile diye bir kavram kalmamış. Ama şimdi bizi de tehdit ediyor” diyen Erdoğan, zaman zaman dillendirdiği “üç çocuk” talebini yineledi.

“Nüfusumuzun çoğalması lazım” diye devam eden Erdoğan, aile kurumu dağıldığında nüfusun azalmaya başladığını ve pek çok Batı toplumunun yeryüzünden silinme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını öne sürdü.

“Evlilik dışı hayat biçimini medya aracılığıyla özendirmeye çalışıyorlar. Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna birlikte tavır koymamız gerekiyor” diyen Erdoğan, gençlerin evlilik yaşının ilerlemesinden ve bazılarının hiç evlenmemesinden de yakındı.

Erdoğan, “Gençlerimizin evlilik yaşı ilerledi. Çoğu 30’u geçkin yaşta evleniyor. Kimi evde kalıyor” diye konuştu.

Evlilik dışı yaşamın medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya çalışıldığını da savunan Erdoğan, “Bu büyük tehlikeye hep beraber karşı koymalıyız” dedi.

Erdoğan, “Rabbimiz ne buyuruyor, ‘Nikahlanınız, çoğalınız’. Nikah dışı evlilik bizim anlayışımıza ters” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'den yeni vergilerin iptali için AYM’ye başvuru
Sonraki Haber
Mardin'de baskınlar: Biri rahip üç Süryani dahil sekiz kişi gözaltında