Ana SayfaGüncelErdoğan ‘Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı’ dedi, topu Rusya’ya attı

Erdoğan ‘Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı’ dedi, topu Rusya’ya attı

HABER MERKEZİ – Moskova’da dün yapılan “Libya’da ateşkes” zirvesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, General Hafter’e “Önce ‘evet’ dedi, sonra kaçtı” sözleriyle tepki gösterdi ve sorumluluğun artık Rusya’da olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında Libya ve Suriye’deki gelişmelere değindi.

“Hem Suriye’de hem Libya’da son dönemde yaşanan gelişmelerle, ülkemizin bekasının gerektirdiği her şeyi yapmakta kararlıyız” mesajı veren Erdoğan, Suriye, Libya, Akdeniz’de macera peşinde olmadıklarını belirterek, “Hele hele emperyal heveslerimiz hiç yoktur” dedi.

Libya’nın doğusunu kontrolü altında tutan General Halife Hafter’in, Rusya’da dün yapılan müzakereler sonucunda hazırlanan ateşkes mutabakatını imzalamadan Moskova’dan ayrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Dün Moskova’da yapılan görüşmelerde Trablus hükümeti yapıcı tavır gösterdi. Buna rağmen darbeci Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı” diye konuştu.

Erdoğan, “(Hafter) Önce ‘evet’ dedi sonra Moskova’yı terk etti, kaçtı… Biz görevimizi yaptık. Hafter masada bir yalan darbesi yaparak Moskova’yı terk etti” diye vurguladı ve topu Rusya’ya attı:

“Bundan sonrası sayın (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ve onun ekibine ait. Biz sözümüzün arkasında durduk.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkenin meşru yönetimine ve Libya’daki kardeşlerimize saldırılarını sürdürmesi halinde, darbeci Hafter’e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağız” diye de ekledi.

Berlin’de Libya konferansı

Almanya’nın başkenti Berlin’de, 19 Ocak’ta Libya’daki sürecin masaya yatırılacağı konferansa ilişkin de konuşan Erdoğan, “Pazar günü Berlin’de yapılacak zirvede bu meseleyi liderler düzeyinde değerlendireceğiz. Bu toplantıya ABD başta olmak üzere başka ülkelerden de alt düzeyde katılım olacak. Biz Tunus ve Katar’ın da masada olması gerektiğini ilgili taraflara bildirdik ama istediğimiz neticeyi alamadık” diye belirtti.


Hafter mutabakatı imzalamadan Moskova’dan ayrıldı


İdlib’de ateşkes

Erdoğan, Suriye’nin İdlib vilayetindeki ateşkese ilişkin ise “Geçtiğimiz günlerde Rus muhataplarımızla görüşmelerimiz neticesinde İdlib’de yeni bir ateşkes ilanında başarılı olduk” dedi ve şöyle devam etti:

“Bundan önceki ateşkesleri bozan hep rejimdi. Bu defa durum farklı. Siyasi sürecin ilerlemesini engellemeye çalışan rejimi kan döken eylemlerinden vazgeçirmek herkesin sorumluluğu. Gerekirse rejimin ateşkesi bozma girişimlerini bizzat önlemekte kararlıyız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tarsus Devlet Hastanesi'nde patlama: Biri ağır, beş işçi yaralı
Sonraki Haber
İkisi bağımsız beş belediye başkanı AKP'ye katıldı