Ana SayfaGüncelErdoğan’a göre Yunanistan Berlin’e davet edilmediği için ‘rahatsız’

Erdoğan’a göre Yunanistan Berlin’e davet edilmediği için ‘rahatsız’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan Berlin’de düzenlenecek Libya zirvesi öncesi, “Yunanistan Almanya’ya davet edilmediği için ciddi bir rahatsızlık içinde. Libya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma Yunanistan’ı malum çıldırtmıştı” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin Konferansı’na katılmadan önce Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Libya’nın doğusunu kontrol eden General Halife Hafter’in Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis görüşmesine ilişkin, “Bu görüşmeleri yaptılar ama hiçbir kıymeti yok. Hafter Almanya’ya geldiğinde orada neler söyleyecek hepsini orada görme imkanımız olacak. Miçotakis oyunu yanlış oynuyor, attığı adımlar adım değil, sürece yanlış başladı” dedi.

Türkiye’nin Libya’da barışın anahtarı olduğunu söyleyen Erdoğan, Libya’da sükunetin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptıkları ateşkes çağrısı sayesinde sağlandığını belirterek, “Türkiye gerek sahada gerekse diplomaside yürüttüğü mücadeleyle Libya’da barışın anahtarı olmuştur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Zirvesi’ndeki taslak metnin basına sızdığına dair iddialar hakkında ise, ellerinde bir taslak metin olmadığını ifade ederek, “Herhalde böyle bir şey olsa benim de haberim olur” dedi.

Libya’da ateşkes belirsizliği sürüyor.

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı güçler ile ülkenin doğusu dahil büyük bölümünü kontrol eden Hafter komutasındaki güçler arasında yaklaşık dokuz ay süren çatışmalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ortak çağrısı üzerine 12 Ocak itibarıyla sonlandırılmıştı.

Bunun üzerine savaşın tarafları olan Trablus hükümeti ile Hafter, Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan kalıcı ateşkes müzakerelerine katılmıştı.

Ancak Birleşmiş Milletler’in tanıdığı, Türkiye’den de destek alan Fayez el Sarraj tarafı kalıcı ateşkes metnini imzalasa da, Hafter önce süre istemiş ardından da Moskova’yı terk etmişti.

Hafter’in, sunulan anlaşmada Türkiye’yi de yakından ilgilendiren birçok maddeye karşı çıktığı belirtilmişti.

El Arabiya kanalı da Hafter’in Moskova’yı terk ederken, “Taslak anlaşmada Ulusal Ordu’nun talepleri göz ardı ediliyor” dediğini duyurmuştu.

Son olarak Hafter yanlısı Temsilciler Meclisi, “ateşkesin sona erdiğini ve savaşın devam edeceğini” duyurmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da metrobüs kazası: Sürücü yaralandı
Sonraki Haber
Sanatçı ve siyasetçilerden Hrant Dink paylaşımları