Ana SayfaGüncelErdoğan’dan sosyal medya tepkisi: Depremi durdurma şansınız var mı?

Erdoğan’dan sosyal medya tepkisi: Depremi durdurma şansınız var mı?

HABER MERKEZİ – Sosyal medyada depremle ilgili yapılan paylaşımlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Örneğin 20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış diyecek kadar… Depremi durdurma şansınız var mı?” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir, Gambiya ve Senegal ziyaretleri öncesi İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nda değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, depremde bin 607 kişinin yaralandığını, yaralananlardan bin 503’ünün taburcu edildiğini, 104’ünün tedavisinin ise devam ettiğini söyledi.

Bir gazetecinin “TOKİ’nin yıkılan binalar için çalışma yürüteceğinizi açıklamıştınız? Hasarlı binalar için hasar tespit çalışması başladı mı?” sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi.

“Hasar tespit çalışmalarını Çevre Şehircilik Bakanlığımız sürdürüyor, sürdürecek. Elazığ’da da daha çok köylerde sıkıntı var. Binaların durumu nedir, bunların hasar tespitini yapıp süratle buralardaki yeniden inşa çalışmaları başlatacağız. Yıkılması gerekenler de varsa bunları yıkmak zorundayız.”

Erdoğan, sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili soruyu ise “sosyal medyadaki provokatif paylaşımlar” diye tanımladı ve ekledi:

“Her şeyden önce bu birlik beraberliğe gerçekten destek veren halkımız varken bir diğer taraftan da bunlar buradan nasıl bir fırsat devşiririz, böyle bir karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Sosyal medyada insanı tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar beter, ahlaksızca. Örneğin 20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış diyecek kadar… Depremi durdurma şansınız var mı? Bunu dünyanın hiçbir yerinde kimsenin yapması mümkün değil.”

Elazığ depremi: Yaşamını yitirenlerin sayısı 31’e yükseldi

Depremin ön inceleme raporu yayınladı

Jeoloji mühendisleri: Kaynaklar Kanal İstanbul’a değil halka ayrılmalı

Elazığ depreminin ardından TMMOB’dan acil uyarılar

Soylu duyurmuştu: Depremin ardından sosyal medyaya operasyon

Deprem uzmanı Prof. Görür Elazığ’la ilgili projeler hazırlamış ama TÜBİTAK reddetmiş


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Depremin ön inceleme raporu yayınladı
Sonraki Haber
Ece Alça'yı öldüren Mehmet Keleş Boğaziçi Köprüsü'nde intihar etti