Ana SayfaGüncelGazeteci Beritan Canözer’e hapis istemi

Gazeteci Beritan Canözer’e hapis istemi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Beritan Canözer hakkında “örgüt propagandası” suçlamasıyla açılan davada, savcı ceza talebinde bulundu. Duruşma 25 Mart tarihine erteledi.

Gazeteci Beritan Canözer hakkında sosyal medya paylaşımlarında “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Canözer ve avukatı Resul Temur’un da hazır bulunduğu duruşmada kendine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen gazeteci Canözer, paylaşımların kendisine ait olmadığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, duruşmada iddianamede yer alan suçlamalara ilişkin Canözer, emniyet sorgusunda iddiaların hiçbirini kendisine sorulmadığını söyledi.

“Yalnızca kendime ait fotoğraflar gösterildi. O fotoğrafların bana ait olduğunu kabul ettim, fakat emniyet ifadesinin ardından dosyaya eklenen hiçbir paylaşımın bana ait olduğunu kabul etmiyorum. Bu soruşturma açıldığı sırada bana ait sosyal medya hesaplarım kullanım dışıydı.”

Savcı Canözer’in “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesi ile cezalandırılmasını isterken, avukat Resul Tamur ise esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için ek süre talebinde bulundu.

Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 25 Mart tarihine erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trans kadın Ajda'nın koruma talebi kabul edilmedi
Sonraki Haber
Müzeyyen Boylu cinayeti davası: Sanık ve avukatı katılmadı, amaç 'duruşmayı uzatmak'