Ana SayfaGüncelGazeteci Osman Akın’a ilk duruşmada ceza istendi

Gazeteci Osman Akın’a ilk duruşmada ceza istendi

HABER MERKEZİ – Yeni Yaşam gazetesinin eski yazı işleri müdürü Osman Akın hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında savcı ceza istedi.

Yeni Yaşam gazetesinin eski yazı işleri müdürü Osman Akın hakkında, gazetede çıkan haberler gerekçe gösterilerek, “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde  yapıldı.

Duruşmaya avukatıyla birlikte katılan Akın, yazılı savunma verdi.

Savunmasında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini belirten Akın, “Soyut gerekçelerle suç isnadı yapıldı” dedi.

“Söz konusu haber ve yazıların içeriklerinde, herhangi bir örgütün propagandasının yapıldığına ilişkin, maddi, hukuki kanıt ve olgu bulunmamaktadır. Gazetenin 1-6’ncı sayfasında ‘Avukatlardan Yeni Başvuru – Avukatların Başvurusuna Yanıt Yok – Abdullah Öcalan’a Tecrit Devam Ediyor’ başlıklı haber, Abdullah Öcalan’ın avukatları tarafından kamuoyuna yapılan bilgilendirme ve açıklamaları içeren bir haberdir.
Yine gazetenin 1-6’ncı sayfasında ‘Ergin’e El Olun – İki Eli Olmayan Aktaş’a Ağır Tecrit’ başlıklı haber, cezaevinde bulunan Ergin Aktaş isimli hasta ve engelli tutuklunun avukatı Gülizar Tuncer tarafından yapılan açıklamayı içermekte olup, kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yapılan bir haberdir. İddianameye konu yapılan yazı ve haberler, kendi bütünlüğü içerisinde ele alınıp değerlendirilmemiş, içeriklerinden birkaç kelime, kavram veya cümle alıntılanarak, soyut gerekçeler ile suç isnadı yapılmıştır.”

Haberlerle amaçlananın fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında toplumu bilgilendirmek olduğunu kaydeden Akın, “Bu haber ve yazılar, toplumu ve bireyleri suç işlemeye, şiddet eylemlerini, terör ortamını yaratmaya teşvik ve telkin edecek nitelikte değildir. İddianamede tarafıma yöneltilen suçlamaları kabul etmiyor, öncelikle beraatıma karar verilmesini istiyorum” dedi.

Ceza istendi

Ardından duruşma savcısı ise esas hakkında mütalaa verdi.

Savcı, mütalaasında Akın’ın “örgüt propagandası” yaptığını iddia ederek, cezalandırılmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Akın ve avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlaması için duruşmayı 24 Ocak’a erteledi.


301’den yargılanan gazeteci Osman Akın’a 5 ay hapis cezası




Önceki Haber
Gülistan Doku'nun ailesinden haberlere yalanlama: İntihar mektubu yok
Sonraki Haber
Pakistan ile Afganistan'da sert hava koşulları: 110'u aşkın ölü