Ana SayfaToplumsal CinsiyetGülistan Doku’nun ablası: Zainal’ın yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor

Gülistan Doku’nun ablası: Zainal’ın yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor

HABER MERKEZİ – 16 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, şüpheli olarak gördükleri kardeşinin erkek arkadaşı Zainal Abarokov’a dair şüphelerinin giderilmediğini belirterek, “Zainal’ın yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor. Ona dair de somut bir şey yok. Bu çocuk suçlu değilse neden burada değil” dedi.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana yani 16 gündür kayıp.

Arama çalışmaları sürüyor ancak hala bulunmuş değil.

Mezopotamya Ajansı’ndan Semra Turan ve Ayşe Sürme’ye konuşan Doku’nun ablası Aygül Doku, kardeşinin erkek arkadaşı ve en son görüştüğü isim olan Zainal Abarokov’u şüpheli gördüklerini belirterek şunları söyledi:

“Şüpheli olarak gördüğümüz Zainal Abarokov ve ailesine dair bize herhangi bir bilgi verilmiyor. Sorduğumuz tüm sorular ise cevapsız kalıyor. Zainal’ın şu anda nerede olduğuna dair bilgimiz yok. Ailesiyle Alanya’da gözetim altında olduğu söyleniyor. Ondan da emin değiliz. Yine Zainal’in anne ve babasının ifadesi alınıyor ancak kız kardeşinin alınmıyor.”

Üç kişinin de verdiği ifadelerin çelişkili olduğuna dikkat çeken Doku, “Örneğin evde yapılan tartışmalardan hiç bahsedilmiyor. Yine Gülistan’ın onların evine saat kaçta geldiğini hepsi farklı söylüyor” dedi ve şunları ekledi:

“Zainal’ın telefon, bilgisayar yani teknolojik hiçbir eşyası incelemeye alınmıyor. Zainal konusunda hiçbir şüphemiz giderilmiyor. Neden Zainal ve ailesi üzerine gidilmiyor? Zainal’ın yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor. Ona dair de somut bir şey yok. Bu çocuk suçlu değilse neden burada değil. Bu da bizde birçok soru işareti bırakıyor.”

Abla Doku, Uzunçayır Baraj Gölü’nde yürütülen arama çalışmalarından ise memnun olduklarını fakat ‘intihar’ ihtimali üzerinde durulduğu kadar farklı ihtimallerin de araştırılmasını istediklerini dile getirdi.

“16 gündür kardeşime dair tek bir ize ulaşamadık. Bu da aile olarak bizi derinden üzüyor ve etkiliyor. Kardeşim sağsa kendisini, ölü ise bedenini istiyorum.”

Aygül Doku, herkese kardeşinin bulunması için kendilerine destek olması çağrısında bulundu.

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan 16 gündür haber alınamıyor.

Günlerdir süren arama çalışmalarında 21 yaşındaki Doku’dan hala bir iz yok.

Arama çalışmalarına Uzunçayır Barajı-Dinar Köprüsü civarında emniyet, jandarma, AFAD ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı sualtı ekiplerince devam ediliyor.

Baraj gölünün yanı sıra Dinar Köprü kıyısı ve üniversite çevresindeki kırsal kesimlerde de aramalar yapılıyor.

Gülistan Doku’nun en son erkek arkadaşı olduğu belirtilen Zainal Abarakov ile telefonla görüştüğü tespit edilmişti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada Gülistan Doku’ya ilişkin çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü bildirilirken, “Doku’nun son görüştüğü ve görüşme yaptığı kişilerin bilgi sahibi olarak ifadeleri alınmıştır” denilmişti.

Valilikten ise 23 yaşındaki Abarakov’un yeterli delil bulunamamasından kaynaklı gözaltına alınamadığı ancak gözetimleri altında olduğu bilgisi Doku ailesiyle paylaşılmıştı.




Önceki Haber
İBB: 20 yıla gömülecek yer bulmak mümkün olmayacak
Sonraki Haber
Oyuncular Birliği Ödülleri sahiplerini buldu