Ana SayfaManşetHande Buse Şeker cinayeti davasında kapalılık kararı kaldırıldı

Hande Buse Şeker cinayeti davasında kapalılık kararı kaldırıldı

HABER MERKEZİ – İzmir’de 1 yıl önce trans kadın Hande Buse Şeker’i öldüren polis Volkan Hicret’in yargılandığı davada kapalılık kararı kaldırıldı. Duruşma 30 Mart’a ertelendi.

Volkan Hicret isimli polis, İzmir Alsancak’ta yaşayan seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker’i 9 Ocak 2019’da evinde öldürmüş, gasp etmiş, cinsel saldırıda bulunmuş ve evdeki arkadaşını ise yaralamıştı.

Sanık polis Hicret hakkında açılan davanın beşinci duruşması İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Mahkeme, avukatların talebi üzerine kapalılık kararını kaldırdı.

Davanın bir sonraki duruşması 30 Mart’ta yapılacak.

İddianamede, 9 Ocak 2019 tarihinden bu yana tutuklu bulunan sanık polisin “olası kastla silahla yaralama”, “kasten öldürme”, “konutta silahla yağma”, “kişinin hatırasına hakaret” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep ediliyor.

Hande’nin avukatları: Önemli bir karar

KaosGL.org‘a konuşan Hande’nin avukatlarından Kerem Dikmen, duruşmayı şu sözlerle değerlendirdi:

“Açık yargılama adil yargılama hakkının bir gereği. Nefret suçlarına maruz kalan kesimlerin de bu davayı takip edebilmesi gerekiyordu. Ceza yargılamasından beklenen genel faydanın elde edilebilmesi için yargılamanın açık yapılması gerekiyordu. Geçen celse de kapalılık kararının kaldırılmasını talep etmiştik. Esasa ilişkin bir karar değil ancak kamuoyunun davayı takip edebilmesi açısından önemli bir karar.”

Kapalılık kaldırılması için kampanya başlatılmıştı

Hande Buse Şeker’in avukatları 7 Ocak’ta açıklama yapmış, “Temel talebimiz kapalılık kararının kaldırılarak duruşmaların açık olarak yapılmasıdır” diyerek çağrıda bulunmuştu.

9 Ocak’ta ise sosyal medyada #HandeŞekerİçinAdalet etiketiyle kampanya yapılmıştı.


KaosGL.org‘dan Yıldız Tar’ın hazırladığı “Birinci yılında Hande Buse Şeker cinayeti ve davası” başlıklı derlemede, bir yıllık süreçte yaşananları kronolojik olarak bulabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li vekilin annesi Kadriye İmir'e yurtdışı yasağı
Sonraki Haber
Yeniden yargılamada ilk duruşma: Kışanak ve Tuncel'e tahliye yok