Ana SayfaEğitimHatay’da üniversitelilerin vegan menü talebi kabul edildi

Hatay’da üniversitelilerin vegan menü talebi kabul edildi

HABER MERKEZİ – Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerinin rektörlüğe yaptıkları başvuru sonucu vegan menü talepleri kabul edildi.

Hatay’daki Mustafa Kemal Üniversitesi’nde okuyan vegan öğrencilerin, vegan menü talebi kabul edilerek, hayata geçirildi.

Rektörlüğe bu yönde başvuruda bulunup, kampanya başlatan öğrencilerin talepleri doğrultusunda üniversitenin merkez yemekhanesinde 7 Ocak itibariyle 10 kişilik vegan menü çıkmaya başladı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Tıp Fakültesi öğrencisi Zeynep Ekin, Türkiye’deki 206 üniversitenin yaklaşık 10’unun yemekhanede vegan menü seçeneği mevcut olduğunu, geriye kalan üniversitelerde vegan öğrencilerin ya aç kaldığını ya da sağlıksız atıştırmalıklarla öğünleri geçiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Üniversitemin yemekhanesinde vegan menü çıkarılması için rektörlüğe bağlı Sağlık, Kültür ve Spor Birimi Daire Başkanı ile görüştüklerini dile getiren Ekin, yemekhane yetkilisi olan gıda mühendisine yönlendirildiklerini anlattı.

“Gıda mühendisi ile yaptığımız görüşmede taleplerimizi, yaşadığımız zorlukları ve vegan menünün bizim için ne kadar gerekli olduğunu açıkça ifade ettik. Anlayışlı birine denk gelmişiz ki yemek şirketiyle görüşeceğini söyledi. Birkaç gün sonra ise merkezi yemekhanede 10 kişilik vegan menü başlatıldı. Öğrencilerden talep geldikçe sayıyı arttıracaklarını söylediler.”

‘Tüm üniversitelerde olmalı’

Hakların kazanılması için ilk adımı atmanın, atılan adımlarda ısrarcı olmanın önemli olduğunu ve iki kişinin başlattığı bir mücadelenin kısa sürede sonuç verebildiğini söyleyen Ekin, tüm üniversitelerde vegan yemek hakkının tanınmasını istediklerini ifade etti.

Vegan bir hayat sürmenin zor, pahalı ve sağlıksız olduğu görüşünün doğru olmadığını sözlerine ekleyen Ekin, hayat şartları yeterince zor olan öğrencilerin bu görüşleri duymasıyla birlikte veganlığa karşı önyargı beslediklerini söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş’ın ana dava duruşması Mayıs'a ertelendi
Sonraki Haber
Adana'da çığ: Kayıp olan işçinin cenazesine ulaşıldı