Ana SayfaGüncelHDP’den ‘Demokrasi İttifakı’ çağrısı: Hep birlikte kazanacağız

HDP’den ‘Demokrasi İttifakı’ çağrısı: Hep birlikte kazanacağız

HABER MERKEZİ – Ankara’daki konferansının sonuç bildirgesini açıklayan HDP, bir kez daha “Demokrasi İttifakı’nda buluşma” çağrısı yaptı, “Mutlaka başaracağız ve hep birlikte kazanacağız” dedi.

HDP, Ankara’da 24-25 Ocak tarihlerinde düzenlediği 3’üncü Büyük Konferans’ının sonuç bildirgesini açıkladı.

Bildirgede, yeni dönemin politik ve örgütsel ihtiyaçları ile birlikte kongre öncesi yol haritalarının belirlendiği vurgulandı.

“Demokrasi İttifakı” çağrısının yinelendiği bildirgede, değişim için siyasi iktidarın ‘demokratik bir dönüşümle sonlandırılması adımlarının ortaklaştırılması’ gerektiği vurgulandı.

Bildirgede, Kürt sorununda demokratik ve barışçı çözümde kararlılık da vurgulanırken, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasının, Kürt sorununda demokratik çözüm ve barışın gerçekleşmesi için önemine değinildi.

Partinin gençlik ve kadın konferanslarında alınan “gençleri özne olarak kabul etme” ve “cinsiyet eşitlikçi, kadın özgürlükçü mücadeleye” dair kararların aynen kabul edildiği belirtilirken, konferansta ayrıca şu kararların da alındığı kaydedildi:

  • Doğanın ve alın terinin partisi olarak emek ve ekoloji mücadelemizi yükselteceğiz. Hak temelli sosyal politikalar için çalışacağız.
  • Eşitlik ve hak mücadelesi yürüterek hem dayanışma ağlarını genişletecek hem de yoksulluğa, işsizliğe ve iş cinayetlerine karşı mücadele edeceğiz.
  • İktisadi adaletsizliğe karşı toplumsal emeğin, yoksulların ve ezilenlerin sesi olacağız.
  • Başta tarım olmak üzere her alanda dayanışma ekonomilerini büyütmeyi, kooperatifleşmeyi esas alacağız.
  • Toplumun barış ve yaşam hakkını savunacak; halklar ve inançların kendi kültürleri, kimlikleri ve gelenekleri ile özgür ve eşit yaşamasını sağlayacağız.
  • Cezaevlerindeki kötü muamele, işkence, insan hakları ihlallerine karşı mücadele edecek; Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tüm seçilmişlerimizin ve tutuklu üyelerimizin özgürleşmesi için hukuk ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz.
  • Yerel demokrasiyi bir yaşam biçimine dönüştürecek olan toplumcu belediyeciliği, demokratik yerel yönetim anlayışımızı gerçekleştirmek için çalışacağız.
  • Sesimiz hep gür ve çok dilli çıkacak. Çok dilli yaşamı esas alacağız.
  • Engelsiz yaşamı var edecek olan adil, eşitlikçi, hak temelli ve özgün bir engelli politikasını hayata geçireceğiz.
  • Yerinden, yurdundan, evinden edilenlerle dayanışma içerisinde olacak, her türlü ayrımcılık ve şiddete karşı göçmen ve mültecilerin yanında olacağız.
  • Siyaset akademisi çalışmalarımıza yoğunlaşarak özgür siyaseti, demokratik toplumu örgütleyeceğiz.
  • Enternasyonal dayanışma ağlarımızı Ortadoğu’da Filistin halkı ve diğer ezilen halklardan Avrupa ve Amerika kıtasına kadar genişletecek, dünya halkları ile ortak mücadele alanları yaratacağız.

Demokrasiyi ve toplumsal barışı tesis etmek için daha güçlü örgütleneceğini belirten HDP, “yeni dönemde siyasetin çehresini ve iktidarı değiştirmeye odaklanmış bir partiyi var edeceğini” vurguladı.

“HDP ve demokrasi güçlerinin direnişi ve mücadelesi ile aydınlık günler bizleri bekliyor” denilen bildirgede 23 Şubat’taki 4. Büyük Kongre’ye çağrı yapılırken, “Demokrasi, adalet ve barış mücadelesinin başarıya ulaşması için umudu büyüteceğiz, mutlaka başaracağız ve hep birlikte kazanacağız!” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Afganistan'da yolcu uçağı düştü
Sonraki Haber
Hastaneden 'yer yok' denilerek cezaevine gönderilen tutuklu Hüseyin Polat yaşamını yitirdi