Ana SayfaGüncelHDP’den yardımlarının engellenmesine tepki

HDP’den yardımlarının engellenmesine tepki

HABER MERKEZİ – HDP’li belediyelerin depremzedelere gönderdiği yardımın Elazığ Valiliği tarafından geri çevirilmesine tepki gösteren HDP, “Böyle zamanlarda küçük siyasi hesaplarla, dar bakışlı iktidar oyunlarıyla zor durumda olan insanlara yardımların ulaşmasını engellemenin insani hiç bir açıklaması yoktur ve olamaz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu Elazığ Valiliği’nin HDP’li Ergani Belediyesi’nin depremzedelere gönderdiği yardımı geri çevirmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, depremin hemen ardından başlayan ve giderek büyüyen dayanışma adımlarının iktidar tarafından engellendiği ifade edildi.

“Daha depremin ilk enkazı yerinden kalkmadan vatandaşlara tehditler savuran İçişleri Bakanı, şimdi de yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını engellemektedir. Yardımların depremzedelere ulaşmaması yönünde hem canlı yayında açıklama yapmış, hem de bölgedeki idari birimlere talimat vermiştir.
“Talimatı hemen uygulamaya koyan Valilik, köyleri arayarak hükümet bağlantılı olmayan yardımların alınmamasını emretmiştir.”

HDP açıklamasında, partilerinin belediyelerinin, il ve ilçe örgütlerinin topladığı battaniye, çadır, kuru gıda gibi yardımların bulunduğu araçların yolu emniyet güçlerince kesilerek, kamyonların geri gönderildiği belirtilerek, “Şu saat itibariyle partimizin topladığı battaniye, çadır ve kuru gıda kolileri İçişleri Bakanı’nın talimatı sebebiyle depremzedelere ulaştırılamamaktadır” denildi.

“Tarafgir davranılıyor”

Bölgedeki yurttaşların iki gündür bölgede inceleme yapan heyetlerine, yardım dağıtımının AKP il ve ilçe başkanlarının kontrolünde olduğunu, bu konuda tarafgir davranıldığını söyledikleri aktarıldı.

Açıklamada, “Heyetlerimiz yardım ulaşmayan onlarca köy, binlerce insan olduğunu tespit etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Kış koşullarında yardımların hızla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının hayati önem arz ettiğine dikkat çeken HDP, yardımların acilen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

“Acılar hepimizin acılarıdır”

“İktidar, engelleme uygulamalarına son vermelidir” denilen HDP açıklamasının devamında şunlar ifade edildi:

“Acılar hepimizin acılarıdır. Böyle zamanlarda küçük siyasi hesaplarla, dar bakışlı iktidar oyunlarıyla zor durumda olan insanlara yardımların ulaşmasını engellemenin insani hiç bir açıklaması yoktur ve olamaz.
“Deprem öncesi gerekli tedbirleri almak yerine her karar ve adımıyla öngörüsüz davranan iktidar, deprem sonrasında da insani yardımlara müdahale ederek, siyasi hesaplarını halkın can ve mal güvenliğinin, ihtiyaçlarının önünde tutmaktadır.”

HDP Elazığ heyeti: Gelen yardımlar AKP’li başkanların yakınlarına verilmiş


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akşener deprem bölgesinde: Siyasi ayrışma göstermeden herkes burada
Sonraki Haber
Erdoğan: Biz hep Libya'da askeri müdahalelerle çözüm alınamayacağını söylüyoruz