Ana SayfaGüncelHDP’li vekillere polis saldırısına “terörle mücadele” savunması

HDP’li vekillere polis saldırısına “terörle mücadele” savunması

HABER MERKEZİ – Bekçilere geniş yetkiler veren teklifin görüşüldüğü Meclis İçişleri Komisyonu’nda HDP’li vekillere dönük polis müdahalesini gündeme getiren Filiz Kerestecioğlu, Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’ten HDP’ye müdahalenin “terörle mücadele” olduğu yanıtını aldı. Kerestecioğlu, HDP’li vekillere dönük saldırıların “terörle mücadele” kapsamında değerlendirilmesine tepki gösterirken, buna yanıt ise “Uygulamalarımız Avrupa’ya çok benziyor” oldu.

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi’nin tüm maddeleri dün TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edildi.

Kabul edilen teklif bekçilerin yetkilerini genişletiyor ve eğer tasarı yasalaşırsa bekçilere durdurma, kimlik sorma, sorgulama ve silah kullanma gibi yetkiler gelecek.

Komisyonda bekçiler üzerinden yürütülen konuşmalarda kolluk güçlerinin müdahaleleri de tartışıldı.

Söz alan HDP Ankara Milletvekili Firiz Kerestecioğlu kendisi de dahil partisindeki vekillere dönük polis müdahalelerine değindi.

Bu konuşmalar komisyon tutanaklarına da yansıdı.

HDP’li vekillere saldırı ‘terörle mücadele’ymiş

Resim

“Ben Ankara Milletvekili olarak bu şehrin içerisinde, Ankara’da bir yıl içerisinde 3 kez saldırıya uğradım” diyen Kerestecioğlu’na MHP Milletvekili Sermet Atay, “Bu saldırılar olmasın diye gece bekçileri var” şeklinde karşılık verdi.

Kerestecioğlu ise “Öyle mi? Kim tarafından uğradım saldırıya?” diyerek, zaten kendisine saldıranların polis olduğunu belirtti.

Bir basın açıklaması esnasında saldırıya maruz kaldığını kaydeden Kerestecioğlu, bu saldırılara karşı yaptığı suç duyurularının ciddiye alınmadığını belirtti.

Kerestecioğlu’nun, “Benim yaptığım şey, partimizin konferansına çağrı yapmaktır, bunu dağıtmak mesela ya da il binamızın önünde açıklama yapmaktır. Parti başkanıyla birlikte biz saldırıya uğradık” sözlerine TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AKP Milletvekili Celalettin Güvenç’in yanıtı ise “Terörle mücadele konsepti ayrı bir şey” oldu.

HDP’ye müdahaleyi “terörle mücadele” olarak nitelendiren Güvenç’e Kerestecioğlu tepki gösterdi.

Kerestecioğlu’na Türkiye’deki uygulamaların “özgürlükçü” olduğu yanıtını veren Güvenç, “Uygulamalarımız Avrupa’ya çok benziyor” dedi.

Devamla Kerestecioğlu, “Neden şimdi bekçilerin birdenbire sokağa çıkmasına ihtiyaç hissediliyor?” sorusunu yöneltti.

2017’de 4 bin 653 bekçinin görevde olduğuna dikkat çeken HDP’li vekil, “Niye bir yıl içerisinde çok ciddi bir rakamla katlandı?” diye sordu.


Bekçilerin yetkilerini genişleten teklif komisyonda kabul edildi


Gazete Karınca

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kızılay üzerinden Ensar'a para transferi: Ne oldu nasıl oldu, kim ne diyor?
Sonraki Haber
Doku ailesi: Eğer Gülistan o suya atlamışsa intihar nedenleri araştırılsın