Ana SayfaBilim ve TeknolojiHrant Dink Vakfı’nın KarDes mobil uygulamasıyla İstanbul’u keşfedin

Hrant Dink Vakfı’nın KarDes mobil uygulamasıyla İstanbul’u keşfedin

HABER MERKEZİ – Hrant Dink Vakfı tarafından tasarlanan KarDes mobil uygulaması, kullanıcılarına İstanbul’daki 900’e yakın çokkültürlü yapıyı keşfetme, hafıza turları ile semtlerde yaşamış kişilerin hikayelerini dinleme, semt ve mekânların eski fotoğraflarını görme imkanı sağlıyor.

Hrant Dink Vakfı, çokkültürlü hafıza turları rehberi KarDes mobil uygulamasını kullanıcılarına sundu.

Mobil uygulama, İstanbul’daki 900’e yakın çokkültürlü yapıyı keşfetme, hafıza turları ile semtlerde yaşamış kişilerin hikâyelerini dinleme, semt ve mekanların eski fotoğraflarını görme imkanı sağlıyor.

Bilinen semtlerin bilinmeyen mekanlarını görünür, hikayelerini duyulur kılmayı hedefleyen KarDes, her biri ortalama iki saat süren turlar ile farklı bölgelerin çok kültürlü geçmişlerini ortaya çıkarıyor.

Uygulamada yer alan keşfet özelliği sayesinde, İstanbul’un kapsamlı kültürel miras envanteri ile birlikte her gün karşılaşılan fakat fark edilmeyen kültürel miras yapılarının konumuna, inşa tarihine ve bazıları hakkında kısa bilgilere erişilebiliyor.

Kapsamlı bir araştırma sonucunda hazırlanan ve birbirine yürüme mesafesinde bulunan 9 ila 15 duraktan oluşan hafıza turlarının metinleri Hayko Cepkin, Ece Dizdar, Ceylan Ertem, Mahir Günşıray, Nejat İşler, Ercan Kesal, Yekta Kopan, Lale Mansur, Songül Öden, Tülin Özen, Tilbe Saran ve Serra Yılmaz tarafından gönüllü olarak seslendirildi.


KarDes uygulamasını hem App Store hem de Play Store‘dan indirebilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hükümetten nafaka açıklaması
Sonraki Haber
Ankara'da ekmek zammına iptal