Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki torununu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 23 yıl hapis

İki torununu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 23 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Hatay’ın Arsuz ilçesinde iki torununu cinsel istismara maruz bırakan erkek, 23 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanması yönünde karar verildi.

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan 14 ve 15 yaşlarındaki iki torununu cinsel istismara maruz bırakan 74 yaşındaki C.Ö. isimli erkeğin yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.

İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan C.Ö., çocukların annesi ve tarafların avukatları katıldı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı önceki celsede açıkladığı mütalaası gereğinde erkek hakkında ceza talep etti.

Savcı, sanığın üzerine atılı “Çocuğun yakını tarafından nitelikli cinsel istismarı” suçunu işlediğinin delillerce mevcut olduğunu kaydederek, Ö.C.’nin her iki çocuk için ayrı ayrı cezalandırılıp, hükümle birlikte tutuklanmasını istedi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre sanık ise diğer duruşmalardaki beyanlarını tekrarlayarak, kendisine iftira atıldığını ve suçsuz olduğunu iddia etti.

Sanığın avukatı da Ö.C.’nin suçsuz olduğunu ileri sürerek, “Ona bu suçlamayı yöneltmek ahlaksızlık. Çocukların şahidi yok” dedi.

Çocukların avukatı Mehtap Sert, sanığın üzerine atılı suçu işlediğini ve cezalandırılmasını gerektiğini vurgulayarak, “Adli Tıp raporu istismarı doğruluyor. Sanık çocukların yaşam alanından uzak durmuyor. Hükümle tutuklansın” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık C.Ö.’ye, “Çocuğun yakını tarafından nitelikli cinsel istismarı” suçundan her iki çocuk için ayrı ayrı toplam 23 yıl hapis cezası verip, tutuklanmasına karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Betül Kaçar NASA ekibine kabul edildi
Sonraki Haber
Ukrayna Başbakanı Honcharuk istifa etti