Ana SayfaGüncelİmamoğlu Dersim’de: Gülistan Doku’nun ailesiyle görüştü

İmamoğlu Dersim’de: Gülistan Doku’nun ailesiyle görüştü

HABER MERKEZİ – Depremin yaşandığı Elazığ ve Malatya’da incelemelerde bulunduktan sonra Dersim’e geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, 22 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesiyle görüştü, ardından da Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte depremin yaşandığı Malatya ve Elazığ’a yaptığı incelemelerin ardından Dersim’e geçti.

İmamoğlu eşi ile birlikte ilk ziyaretini 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesine yaptı.

Doku ailesine üzüntülerini bildiren İmamoğlu, İstanbul’dan gelen bir ekibin de arama çalışmalarına katıldığını söyledi.

Anne Bedriye Doku’nun “Ben bir anneyim. Bize yardım edin. 22 gündür biz burada her gün ölüyoruz. Sizin elinizden ne geliyorsa yardım edin” sözlerine İmamoğlu, “Hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Takip de ediyoruz” yanıtını verdi.

“İstanbul, bütün Türkiye’ye el uzatmak mecburiyetinde”

İmamoğlu, daha sonra Dersim Belediyesi’ne geçerek, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Maçoğlu ziyarette, “İBB’yle diyalog içerisindeyiz. Birçok belediyeyle diyaloglarımız sürüyor. Bu anlamıyla önümüzdeki dönem bir daha bu şehre geldiğinizde daha kapsamlı bir programla bir araya geleceğiz” dedi.

Can kaybına neden olan Elazığ depremiyle ilgili de konuşan Maçoğlu, Elazığ ve Malatya Pötürge’de birkaç mühendis arkadaşlarının araştırma yaptığını söyledi.

“Bölgeye böyle bir sebeple gelmeyi istemezdik” diyen İmamoğlu ise, “Depremle yaşayan bir ülkeyiz. Bütün coğrafyaları kapsıyor ama açıkçası bu konuda başarılı da değiliz. Çünkü, tedbiri alabilmiş bir ülke olamadık. Bunun içinde belediyelerin de suçu var, yönetimlerin, hükümetlerin de kusuru var” diye konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu, daha önce Beylikdüzü Belediyesi başkanı iken birlikte olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

“İnşallah Tunceli’ye güzel hizmetler sunarsınız. Biz de yanınızdayız. İstanbul, bütün Türkiye’ye el uzatmak mecburiyetinde olan bir şehirdir; doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi fark etmez. Her yörede bir izi olmalı. O sorumlulukla da belediye hizmetlerini yapıyoruz. Biz, bir lütuf değil, tam aksine sorumluluğumuzu yerine getirme çabası içerisindeyiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: Bu ortamda siyasi polemiklerden uzak durulmalı
Sonraki Haber
Selahattin Demirtaş'tan deprem mesajı