Ana SayfaGüncelİmamoğlu, Erdoğan’ın da olduğu toplantıyı terk etti: Beyhude vakit

İmamoğlu, Erdoğan’ın da olduğu toplantıyı terk etti: Beyhude vakit

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı İmamoğlu ile beraberindeki CHP’li belediye başkanları, Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’ni terk etti. Kongrede Erdoğan’ın Kanal İstanbul’u gündemleştirmesi üzerine CHP’li başkanlar salonu terk ederken, İmamoğlu “Nezaketsiz bir gün oldu. Bizim için toplantı bitti. Burası sadece bizim bugün beyhude vakit geçirmemize sebep olur. Onu istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Ankara’da ATO Congresium’da düzenlediği “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi”nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra aralarında İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da bulunduğu belediye başkanları katıldı.

Kongrede öğleden sonra İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanlarının katılımıyla bir oturum düzenlenmesi planlanıyordu. Ancak İmamoğlu ve Yavaş’ın da aralarında bulunduğu CHP’li başkanlar toplantıyı terk etti.

İmamoğlu, davette, İBB’ye sinyalizasyon konusundaki çalışmaları dolayısıyla ödül verileceği, kendisinin ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden alacağının belirtildiğini ancak kongrenin davette belirtildiği programla ilerlemediğini söyledi.

“TBB Türkiye’deki bütün belediyelerin bütçelerinden para kesilerek yönetilen bir kurumdur. Doğaldır ki, şu anda TBB, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin gibi ilk sıraları teşkil eden belediyelerin bütçesi ile bu arkadaşlarımız orada görev yapıyorlar.
“Ama bugün, ne yazık ki nezaketsiz bir gün olmuştur. Burada bütün belediyeler var. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bakanlar, Türkiye’nin atanmış, görevlerini yapmak zorunda olan bakanları. Örneğin, yüksek teknoloji konuşulacaktı.”

Kongrenin gündemi olmadığı halde Kanal İstanbul projesinin konuşulmasını da eleştiren İmamoğlu, öyle konuştu:

“Bizim için toplantı bitti. Gerek yok. Düşünsenize, ben çıkıp ne diyeceğim. Gündem, sabahki gündemse, çıkıp ben onlarla polemik yarışına gireceğim. Böyle bir tarzımız yok. Vallahi beni İstanbul’da bekleyen çok işim var.
“Arkadaşlarımı, şehirlerinde bekleyen bir sürü işi var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız şu kapıdan çıksın, 100 tane işi çözer. Gündemimiz çok yoğun. Burası sadece bizim bugün beyhude vakit geçirmemize sebep olur. Onu istemiyoruz.”

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a mektup

İmamoğlu ayrıca kongrenin başlangıcında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a randevu talebiyle dört sayfalık bir mektup sunduğunu söyledi.

Erdoğan’a ‘yanlış bilgiler’ aktarıldığını düşündüğünü belirten İmamoğlu, mektubun içeriğine dair şu bilgileri verdi:

“Benim için bugünün en kıymetli anı, kendilerine bu talebimi yenilediğim dört sayfalık mektubumu vermekti. Gördüğüm kadarıyla da Sayın Bakan’ın konuşması devam ederken ilgisini benim mektubuma döndürmüştü, onu okuyordu. Arkadaşlarım uyardılar. İçerik şu; son günlerde özellikle bakanların yalan yanlış ifadeleri ile süreci manipüle etme çabaları, bir gün söyledikleri ertesi gün, ‘İmamoğlu metroyu durdurdu. Hiç arsa hareketi yok. Bizim hiçbir su sorunumuz yok. Melen Barajı sorunu yok’ deyip, Sayın Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgiler aktardıklarını, beni kendilerine brifing vermek istediğimi dile getirdim.
“Ben şöyle düşünüyorum: Ben, 16 milyon insanın belediye başkanıyım. Sayın Cumhurbaşkanı da bizim hemşehrimiz ailesiyle beraber. Ben de bu ülkenin en değerli, en büyük kentinin belediye başkanıyım. Dolayısıyla bu hakkımı talep ediyorum, istiyorum, istirham ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’na bunu yazılı verdim. Vicdanıyla, adaletiyle bu daveti bekliyorum kendilerinden. Umarım en yakın zamanda olur.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2019'da en çok ziyaret edilen müze: Louvre
Sonraki Haber
Rusya Başbakanı Medvedev: Hükümet istifa edecek