Ana SayfaEkolojiİmamoğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Erdoğan’ı ikna ederim

İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Erdoğan’ı ikna ederim

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin iptal edilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ikna edebileceğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk’te dün akşam katıldığı bir programda Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Projenin iptali için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ikna edebileceğini savunan İmamoğlu, “Çağırsalar hemen gidip anlatmak isterim. İkna olacağına eminim. Bu fırsatı bana vermesi gerekir. Koşa koşa da giderim” dedi.

İmamoğlu, Erdoğan’ı niye ikna edebileceğini ise şöyle açıkladı:

“Niye ikna edeceğimi söyleyeyim. Cumhurbaşkanı’nın meseleleri çok büyük. Bugün Rusya Devlet Başkanı burada. Bir projenin bitiminde düğmeye basıldı ve bir süreç başladı. Dün, evvelsi gün yanı başımızda büyük bir çatışma meselesi var.
Ne yazık ki dünya büyük bir tedirginlikle Ortadoğu’yu takip etti. Şimdi böyle bir ortamda sayın Cumhurbaşkanı’nın Kanal ile ilgili doğru bilgilerle donatılabileceği konusunda endişelerim var.”

‘Bu hayati bir mesele’

Kanal İstanbul’un siyasi bir mesele olmadığını ifade eden İmamoğlu, bunun hayati bir konu olduğunu vurguladı.

“Bu konu benim şahsi meselem değil. Kanal İstanbul meselesi bizim için asla siyasi bir mesele değil. Bizim için hayati bir mesele. Dolayısıyla İstanbul için bu hususta tümüyle hukuka dayalı bir şekilde en son noktasına kadar mücadelemizi vereceğimizi, halkımızın da yoğun şekilde eşlik edeceğini, itirazlar, mahkemeler, hukukçuların önderliğinde yapacağımızı söylüyoruz.”

Erdoğan’ın yeni yıl mesajı: Kanal İstanbul’u neticeye ulaştıracağız

Kanal İstanbul uyarısı: Kentin o bölgesi Hasankeyf’in kaderini paylaşacak

İmamoğlu tek tek anlattı: Kanal İstanbul projesi neden iptal edilmeli?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu gazeteciye mektup yasağı gerekçesi: 'Dışarıya bilgi sızdırıyorsun'
Sonraki Haber
Dünya Yeni Yıl Günü