Ana SayfaGüncelIrkçı saldırı: Şirin Tosun’u öldüren Zafer Aşık’a müebbet hapis istemi

Irkçı saldırı: Şirin Tosun’u öldüren Zafer Aşık’a müebbet hapis istemi

HABER MERKEZİ – Sakarya’da mevsimlik işçi Şirin Tosun’u Kürtçe konuştuğunu duyduktan sonra öldüren Zafer Aşık hakkında “kasten öldürmek”ten müebbet, Tosun’un arkadaşı Mahsun Zeren’i de “kasten öldürmeye teşebbüs”ten 9 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır’dan mevsimlik tarım işçiliği yapmak için Sakarya’nın Karasu ilçesinin Paralı mahallesine gelen Şirin Tosun, 21 Ağustos 2019’da yanındaki arkadaşı Mahsun Zeren’in Kürtçe konuştuğunu duyan altı kişi tarafından saldırıya uğramıştı.

Bu esnada Zafer Tosun isimli kişi, 19 yaşındaki Şirin Tosun’u silahla vurarak öldürmüş, Mahsun Zeren’i ise yaralamıştı.

Saldırının ardından tutuklanan Tosun hakkında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianamede, 44 yaşındaki Aşık hakkında, Tosun’u “kasten öldürmek”ten müebbet, Mahsun Zeren’i “kasten öldürmeye teşebbüs”ten de 9 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi.

Sakarya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, cinayette Aşık’a yardım eden ve cinayet silahını saklayan tutuksuz sanık 29 yaşındaki Erkan Mutioğlu hakkında ise Mahsun Zeren’i “basit yaralamaya teşebbüs”ten 4 ay ile 1 yıl ve cinayet silahını saklamaktan dolayı “suç delillerinin yok etme, gizlemek”ten 6 ay ile 5 yıla arası değişen hapis cezası istendi.

Takipsizlik kararı

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre cinayetin işlendiği sırada Zafer Aşık’la birlikte olan ve olaydan sağ kurtulan Mahsun Zeren’i olayın kapatılması için tehdit eden Semih Maral, Tosun ve Zeren’e şişe fırlatan, silahla Zeren’i kovalayarak ateş eden, cinayet silahını saklayan Erkan Mutioğlu, Fuat Aşık, Selahattin Işık ve Turgut Aşık, İsmail Menteşe ve Zafer Aşık ve Hasan Savur hakkında “kasten adam öldürmek”ten açılan soruşturmada ise takipsizlik kararı verildi.

Zeren ve Tosun ailesinin avukatlığını üstlenen Diyarbakır Barosu avukatları, “kasten öldürme” suçundan verilen takipsizlik kararına itirazda bulundu.

Avukatlar, haklarında takipsizlik verilen şüphelilerin, eylem birliği içerisinde oldukları gerekçesiyle “kasten öldürme” suçuna iştirak ettiğini belirterek takipsizliğin kaldırılmasını talep etti.

İddianamede, Zeren’in kaçarak sığındığı köyden yardım istediği ve Tosun’un vurulduğu yere ilk giden köylülerden Ahmet Örten de tanık olarak verdiği ifadede, Zeren’in hakkında takipsizlik kararı verilen Mustafa Semih Maral tarafından tehdit edildiğini doğruladı.

Zeren’in kaçarak köye geldiğini ‘Aşağıda birini vurdular, beni de vuracaklar” dediğini ifade eden Örten cinayet yerinde gittiğini orada bulunan Maral’ın Zeren’e “Halledeceğiz biz bunu, kimseye bir şey deme aramızda halledeceğiz” dediğini ve kendisine “Siz buradan gidin biz halledeceğiz, bir şey yok” dediğini aktardı.

Örten, Maral’ın daha sonra olay yerine gelen zanlılardan Erkan Mutioğlu’yla birlikte motosikletiyle olay yerinden kaçtığını ifade etti.

Diğer tanıkların olayın failli olduğu beyanında bulunduğu Zafer Aşık ise cinayeti inkar etti.

Zanlı Aşık, Erkan Mutioğlu’nun elindeki silahla Tosun ve Zeren’e yönelerek 3-4 metre uzaklıktan 1-2 el ateş ettiğini öne sürdü.

Aşık, Şirin Tosun’un vurulmasıyla alakalı olarak kendisinin hiçbir ilgisinin olmadığını ileri sürdü.


Haberin Tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TÜİK’e göre sektörel güven endeksleri yükseldi
Sonraki Haber
Notabene’den iki yeni öykü kitabı