Ana SayfaEğitimİstanbul Ünivesitesi’ndeki yemek protestosu devam ediyor

İstanbul Ünivesitesi’ndeki yemek protestosu devam ediyor

HABER MERKEZİ – İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilerin indirimli yemek yeme hakkının üç öğünden bir öğüne indirilmesinin ardından başlattıkları protesto eylemi devam ediyor. Öğrenciler üniversite yönetiminin bu karardan vazgeçmesini istiyor.

İstanbul Üniversitesi’nde geçtiğimiz hafta öğrencilerin, yemekhanede üç öğün yemek yeme hakkı bir öğüne düşürülmüştü.

Bunun üzerine öğrenciler protesto eylemine başlamıştı.

Dün merkez kampüs önünde toplanan öğrenciler rektörlüğe dilekçe vermek istemiş, ancak okul içinde toplanan öğrencileri dışarı çıkmasına izin vermeyen polis, dilekçe vermek için gelen öğrencileri ise okulun içine bırakmamıştı.

Bunun üzerine özel güvenlik görevlileri ve polis engellemelerini sloganlarla protesto eden öğrencilere, polis müdahale etmişti.

“Karardan vazgeçilsin”

Öğrencilerin eylemi bugün de Beyazıt Kampüsü’nde devam etti.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerine destek için başka üniversitelerdeki öğrenciler de desteğe geldi.

Öğrenciler, “Mahmut Ak tuzluğu uzatır mısın?”, “Mahmut Ak elini ekmeğimizden çek”, “Eskiden buralar hep tokluktu” dövizlerini taşıdı

Polis, kampüsün kapısını kapatarak öğrencilerin geçişine izin vermedi.

Evrensel’in haberine göre burada öğrenciler adına ortak açıklamayı yapan Onurcan Poyraz, dün karara itiraz etmek için üniversiteye gelerek dilekçe vermek istediklerini ancak bu haklarının gasbedilip saldırıya maruz kaldıklarını belirterek üniversite yönetimine bu karardan vazgeçme çağrısında bulundu.

“Günde üç öğün yemek hakkımızı geri istiyoruz. Aksi bir durumda kazanılmış haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Öğrenciler 18 liraya yemek yesin diyorlar. Bu akıl ve mantığa aykırı. Daha dün Fatih’te bir kişi donarak can verdi. İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak alınan bu karara karşı amfilerden, yemekhanelerden, meydanlardan ses çıkartıyoruz.”

Öğrenciler, üniversiteden atılan işçilerin de işlerine geri alınmasını istedi.

İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilerin indirimli yemek yeme hakkının üç öğünden bir öğüne indirilmesinin ardından yemekhanede çalışan 40 taşeron işçi de işten çıkarılmıştı.


İstanbul Üniversitesi’nde 40 taşeron işçi işten çıkarıldı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fethiye açıklarında mültecileri taşıyan bot battı: En az sekiz ölü
Sonraki Haber
Libya’da Hafter güçlerinden Türk birliklerine karşı silahlanma çağrısı