Ana SayfaGüncelİstanbul’da cemevlerine ibadethane statüsüne AKP ve MHP engeli

İstanbul’da cemevlerine ibadethane statüsüne AKP ve MHP engeli

HABER MERKEZİ – Cemevlerinin statüsünün ibadethane olarak değiştirilmesi önerisi, AKP ve MHP’nin oylarıyla İBB Meclisi’nde reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ile temizlik ve benzeri hizmetlerinin belediye bütçesinden karşılanması teklifi CHP ve İyi Parti’nin teklifiyle Hukuk Komisyonu-Sosyal Hizmetler, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyonu-Halkla İlişkiler Komisyonu’na sevk edilmişti.

Komisyonlardan gelen raporda şu ifadelere yer verilmişti.

“İstanbul’da bulunan cemevlerinin talep etmesi halinde temizlik ve benzeri hizmetlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanması komisyonlarımızca uygun görüldü. Teklifte belirtilen cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi hususu belediye meclisinin görev ve yetki alanında olmadığından bu hususta karar verilmesine yer olmadığı kanaatine varılmıştır.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesine ilişkin önergenin İBB Meclisi’ne geleceğini açıklarken, “Kimin nereyi nasıl ibadethane olarak kullanacağına biz karar veremeyiz. Bütün partilerden bu konuda vicdanlarıyla karar vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

Komisyon raporu dün (16 Ocak) İBB Meclis oturumunda gündeme geldi.

Oylamada CHP ve İYİ Parti’nin önergesi AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

AKP ve MHP’liler cemevlerine ibadethane statüsü verilmesinin İBB’nin değil, TBMM’nin görev ve yetki alanında olduğunu savundu.

Cemevlerinin temizlik ve benzeri hizmetlerinin belediye bütçesinden karşılanması teklifi ise kabul edildi.

İzmir’de ibadethane statüsü verilmişti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 13 Ocak Pazartesi günü il genelindeki yedi cemevinin ibadethane olarak kabul edilmesini kararlaştırmıştı.

İzmir’de de AKP ve MHP’li üyeler teklife ret oyu vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kayyum Ayşe Şan Kadın Kitap ve Konuk Evi'nin kapısına kilit vurdu
Sonraki Haber
Resmi Gazete'de yayımlandı: Baroya kayıtlı en az 15 yıllık avukatlar yeşil pasaport alabilecek