Ana SayfaGüncelİstanbul’da Çinli bir hasta ülkesine gönderildi, onunla temas edenler ‘yakın takipte’

İstanbul’da Çinli bir hasta ülkesine gönderildi, onunla temas edenler ‘yakın takipte’

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Çinli bir kadın hasta önce Maltepe’de yoğun bakıma alındı, ardından ülkesine sevk edildi. Konuya dair açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanın tetkikinin daha bitmediğini, hastanede Çinli hastanın temas ettiği yaklaşık 15-20 kişinin “yakından takip edildiğini” söyledi.

İstanbul’da Çarşamba gecesi Büyükçekmece’de hastaneye başvuran Çinli bir kişi Wuhan’dan geldiği öğrenilince izole edildi.

Kadının domuz gribi olabileceği şüphesi nedeniyle acil servisin bir bölümü kapatıldı.

Diken’in aktardığına göre hasta daha sonra ambulansla Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan kadının sevkinin ardından hastanede çalışanlar maskeyle dolaşmaya başladı.

Hasta Çin’e gönderildi

NTV’nin haberine göre konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çinli hastanın bu sabah ülkesine sevk edildiğini duyurdu.

“Çarşamba gecesi Büyükçekmece’de hastaneye başvuran Çin uyruklu kişi Wuhan’dan geldiği öğrenilince izole edildi.
“Bu konuda bilgi kirliliği var. Çift olduğu söylendi, domuz gribi olduğu söylendi. Kadın hasta Süreyya Paşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde gözlem altına alındı.
“Kadının Çin’den beraber geldiği yolcuların hiçbirinde bulguya rastlanmadı. Diğer yolcular döndü, bu yolcu ise 36 saat gözlem altında tutuldu. Klinik bulgularında herhangi bir bozulma gözlenmedi.
“Şüpheli vaka olarak gördüğümüz hasta ülkesine dönme talebi üzerine Çin’e özel ambulans ve sağlık personelimizle gönderdik. Şüpheli vaka her ne kadar ülkesine dönmüş olsa da temasta olduğu kişileri taramadan geçiriyoruz. En ufak bir şüpheye mahal vermek istemiyoruz.”

Hastanın tetkikinin daha bitmediğini aktaran Koca, tetkikin önümüzdeki günlerde netleşeceğini belirtti.

“Bizdeki numune sayılarına göre önümüzdeki 3-4 gün içinde netleşmiş olur. Biz burada temelde pozitif gibi görerek temasta olan herkesle ilgili tedbirlerimizi alıyoruz” diyen Koca, şoför dahil Çinli hasta ile temasta bulunan 15-20 kişinin ‘yakın takibe alındığını’ söyledi.

“Paniğe gerek yok” açıklaması

“Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasını gerektirecek bir durum yok” diyen Koca, Çin’den yayılan Corona Virüsü’nin belirtileri arasında ateş, öksürük, nefes darlığı, solunum güçlüğü olabildiğine dikkat çekti.

İleri durumlarda virüsün zaatürre ve böbrek yetmezliğine neden olabildiğini belirten Koca, Dünya Sağlık Örgütü’ne referansla virüsün bulaştırıcılığının daha düşük olduğunu bildiklerini söyledi.

Koca, Çin’den gelen bütün yolculara termal kamera ile tarama yapıldığını da aktardı.

Fotoğraf: AFP

Yeni nesil Corona Virüsü, Çin’deki Wuhan kentinde ortaya çıkmıştı.

Virüs şimdiye kadar 26 insanın ölümüne yol açtı.

Dünya Sağlık Örgütü virüs için acil durum ilan etmeye gerek olmadığını açıklamıştı.


Karınca, NTV, Diken

Corona’dan ölenlerin sayısı artıyor, Çin’de 10 kent karantinada


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Panik butonu' dahil: Tinder'a yeni güvenlik özellikleri geliyor
Sonraki Haber
Son yedi yılda 426 çocuk iş cinayetlerinde hayatını kaybetti