Ana SayfaGüncelİstanbul’da Corona virüsü iddiasına Sağlık Bakanı’ndan yanıt

İstanbul’da Corona virüsü iddiasına Sağlık Bakanı’ndan yanıt

HABER MERKEZİ – CHP’li Barış Yarkadaş İstanbul’da hastaneye kaldırılan Çinli bir çocukta Corona virüsüne rastlanıldığını ileri sürdü. Sağlık Bakanı Koca ise çocuğa mevsimsel bir grip türü olan ‘Influenza B’ tanısı konulduğunu ancak bilgisayar üzerinde yanlış şıkkın işaretlendiğini belirterek, iddiayı yalanladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne getirilen 6 yaşındaki Çinli bir çocuğa Corona virüsü teşhisi konulduğunu öne sürdü.

Çocuğun bulunduğu katın ‘yeşil alan’ ilan edildiğini belirten Yarkadaş, çocuğun iki yakının da karantinaya alındığını iddia etti.

Yarkadaş, Twitter hesabından virüs tanısının konulduğunu gösteren bir belge de paylaştı.

Bakan Koca’dan yanıt

Bu iddiaya yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çocuğa Corona virüsü değil mevsimsel bir grip türü olan ‘Influenza B’ tanısı konduğunu söyledi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’a konuşan Koca, çocuğa ilişkin Corona teşhisinin, bilgisayar üzerinde ‘öntanı’ yerine ‘kesin tanı’ şıkkının işaretlenmesi nedeniyle yanlışlıkla yazıldığını ifade etti.

“Evet, bu çocuk Çapa’ya müracaat ediyor. Biz çocuktan numune alıyoruz. Bu numunelerin PSD yöntemiyle çalışılması gerekiyor. İşlem yalnızca Sağlık Bakanlığı’nda yapılıyor. İlgili hekim talepte bulunurken, ‘öntanı’ yerine ‘kesin tanı’ hanesini işaretlemiş.
Halbuki numuneler elimize ulaşmadı, daha yolda, yeni gönderildi. Bize ulaşmayan ve üzerinde çalışılmayan numune için kesin tanı nasıl konur? Anlayabilmiş değilim. Maksatlı olduğu kesin. Bu hususta üniversite kendi içinde değerlendirme yapacaktır.”

Bunun üzerine Bakan Koca ile konuştuğunu belirten Yarkadaş, Twitter üzerinden Koca’ya teşekkür etti.

Yarkadaş, Koca’nın kendisine verdiği bilgileri de paylaştı.

“Sizin de aktardığınız üzere, hastamız ailesi ile birlikte İÜ’ye gelince, doktor arkadaşımız “Ön Tanı” yerine “Kesin Tanı” tuşuna basıyor. Elinizdeki belge doğru. Ancak tanı kısmı yanlışlıkla işaretlenmiş. Doktor hakkında ‘yanlış işlemden dolayı’ soruşturma başlattık.”
Fotoğraf: AFP

Öte yandan yeni Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 213’e çıkmış durumda.

Perşembe günü Tibet’te de bir vakanın doğrulanmasıyla Çin anakarasındaki bütün bölgelere hastalığın yayıldığı anlaşıldı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun son yaptığı açıklamaya göre, ülkede virüsün bulaştığı toplam kişi sayısı ise 9 bini 500’e yaklaştı.

Salgın Çin dışında da yayıldı. Diğer ülkelerde tespit edilen vakaların sayısı 100’ü aştı.

Ancak şu ana kadar virüsün Çin dışında da ölüme yol açtığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.


Corona virüsünden ölenlerin sayısı 213’e yükseldi, Çin’e uçuşlar durduruldu

Yeni Corona virüsü: Nasıl ortaya çıktı, belirtileri neler, nasıl korunulur?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir ilk: Guardian fosil yakıt endüstrisinden reklam almayacak
Sonraki Haber
Diyarbakır'da intihar iddiası: 17 yaşındaki Zelal Yılmaz yaşamını yitirdi