Ana SayfaEkolojiİstanbul’da fırtına ve sağanak: Evleri su bastı, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

İstanbul’da fırtına ve sağanak: Evleri su bastı, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

HABER MERKEZİ – İstanbul’da iki gündür etkisini sürdüren sağanak ve fırtına nedeniyle birçok ilçede evleri su bastı, istinat duvarları çöktü, ağaçlar devrildi ve çatılar uçtu.

İstanbul’da İstanbul’da dün gün boyu etkili olan sağanak ve fırtına devam ediyor.

Kent genelinde çatılar uçtu, su baskınları yaşandı, ağaçlar devrildi.

Kadıköy

Sultangazi’de bazı evleri su basarken Kadıköy Osmanağa Mahallesi’nde fırtına nedeniyle ağaç devrildi. Ağacın üzerine devrildiği park halindeki otomobilde hasar meydana geldi. Ağacın kaldırılmasının ardından yol açıldı.

Beşiktaş ilçesindeki Gökkuşağı Sokak’ta bulunan iki binanın çatısı saat 23.30 sıralarında uçarak sokağa düştü. Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri’ne bağlı ekipler, çatı parçalarını kaldırırken, olayda yaralanan olmadı.

İlçede fırtına nedeniyle devrilmek üzere olan ağaç, yanında bulunan ağaçların üzerine yattı. Ekipler tarafından fark edilen ağacın yıkılması için Dolmabahçe Caddesi yaklaşık iki saat trafiğe tamamen kapatıldı.

Ataşehir

Ataşehir ilçesindeki Ferhatpaşa Mahallesi’nde saat 01.00 sıralarında bir atölyenin çatısı uçarak, park halindeki aracın üzerine devrildi. Atölye sahipleri otomobili kendi imkanlarıyla bulunduğu yerden çıkardı.

Zeytinburnu’ndaki Prof. Muammer Aksoy Caddesi’nde de rüzgar nedeniyle devrilen ağaç devrildiği yolu tamamen kapattı. Ekipler, ağacı keserek yolu açabildi.

Zeytinburnu

Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi’nde yağış nedeniyle bir ev ve bahçesinde su baskını meydana geldi, maddi hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine giden Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler ve itfaiye ekipleri evdeki suyu tahliye etti.

Silivri’de Yeni Mahalle 1 Kasım Caddesi üzerinde üç katlı binanın çatısı bahçeye uçtu. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler çatıyı yerinden kaldırılırken, tehlike arz eden parçaları da topladı.

Ümraniye

Sarıyer Pınar Mahallesi Dişbudak Sokak’ta bulunan iki katlı bir binanın çatısı fırtınada uçtu. Olay yerine gelen ekipler, çatıdan düşen parçalar nedeniyle güvenlik önlemi alarak, sokağı bir süre araç ve yaya trafiğine kapattı.

Çatıdan düşen parçaların itfaiye ekipleri tarafından temizlenmesinin ardından sokak tekrar yaya ve araç trafiğine açıldı.

İBB: 108 çatı uçtu, 3 istinat duvarı çöktü, 128 ağaç devrildi

Kentte 2 gündür devam eden fırtına ve şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen olumsuzluklara ilişkin İstanbu Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) de bir açıklama geldi.

Metrekareye 100 kg civarında yağış düştüğünü belirten İBB, “108 çatı uçtu, 3 istinat duvarı çöktü. Olaylar nedeniyle 8 araç hasar gördü. Tehlike arz eden 222 parça ile yıkılan 128 ağaç yollardan kaldırıldı” dedi.

https://twitter.com/meteoroloji_twi/status/1214402309742047232

Diğer yandan kentte bugün de etkili olan yağış ve fırtına nedeniyle İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu uçağı pistten çıktı.

Sabah saatlerinde de trafik yoğunluğunun yüzde 67’e ulaştığı belirtildi.

İDO ve BUDO seferlerinde ise dün olduğu gibi bugün de aksamaların yaşanacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün beş günlük hava durumu tahminine göre, İstanbul’da yağışlar hafta ortasına kadar devam edecek, 9 Ocak ve 10 Ocak’ta yağışlı hava bulutlu ve güneşli olacak.


Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak pistten çıktı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı
Sonraki Haber
Cizre'de öğrencileri istismar eden erkek serbest bırakıldı