Ana SayfaGüncelİstanbul’da HDP il binasına silahlı saldırı

İstanbul’da HDP il binasına silahlı saldırı

HABER MERKEZİ – HDP İstanbul il binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan 7 el ateş ederken, ölen ya da yaralanan olmadı. Parti yönetimince yapılan açıklamada, “Saldırıyla yöneticilerimiz, partililerimiz ve halkımız korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir” denildi. İl binasının önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, bireysel olmadığını vurguladıkları saldırının sorumlusu olarak hükümeti işaret etti ve partililere uyarıda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul Beyoğlu’ndaki il binasına silahlı saldırı düzenlendi.

HDP İstanbul Basın Komisyonu tarafından yapılan açıklamada saldırı saat 15.00 sularında, bir kişi tarafından gerçekleştirildi.

Saldırıda 7 el ateş edildiği, “şans eseri” kimsenin yaralanmadığı kaydedildi.

img

Saldırı sonrası HDP binasıyla aynı sokakta bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden çok sayıda polis buraya gelerek, parti binasının etrafına güvenlik şeridi çekti.

Binaya girişlere izin verilmezken, saldırganın silahıyla birlikte karakola gidip teslim olduğu öğrenildi.

Olay yerindeki bir polis ile bazı yurttaşlar, saldırganın dün parti binasına Türk bayrağıyla girdiğini söyledi.

‘Faşist saldırı’

HDP İstanbul İl Örgütü, “Çeteler eliyle parti binalarımız bu tür saldırılara daha önce de maruz kaldı. Bu saldırıyla yöneticilerimiz, partililerimiz ve halkımız korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Bu faşist ve çeteci saldırılar karşısında demokratik tepkimizi sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Parti il yönetimi ilerleyen saatlerde bir de basın açıklaması düzenledi.

Saldırının gerçekleştiği il binası önünde düzenlenen basın açıklamasına HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun da aralarında olduğu çok sayıda partili ile yurttaşlar katıldı.

Açıklamada sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

Silahlı saldırıya ilişkin bilgiler paylaşan Elif Bulut, “Bugün saat 15.00 sularında günlük faaliyetlerimizi sürdürürken, bir ses duydum” dedi ve şöyle devam etti:

“Sese doğru baktığımda bir kişinin partimize dönmüş bir şekilde havaya silahla ateş açtığını gördüm. Ölümlü bir sonuç olabilirdi.
“Bu kişi, iki gün önce il binamıza gelmiş ve oturmuştur. Geldiği gün il binamızda kimi temelsiz konuşmalar yapmış. Arkadaşlarımız temelsiz konuşmalarına rağmen gerekli ikramlarda bulunduktan sonra şahıs il binamızdan ayrılmıştır.
“Bugün tekrar geliyor. Bu durum bireysel, basit bir durum değildir. Sabah akşam basından partimize yönelik tüm kışkırtmaların sonucunu bugün bu olayın yaşanmasına yol açmıştır.”

Partililere dikkatli olun uyarısı

Şahsın saldırıyı gerçekleştirdikten sonra polise teslim olduğunu da hatırlatan Bulut, “Gündüz çok rahat bir şekilde gelinip il binamıza ateş açılıp ardından ise çok rahat bir şekilde polise teslim olunabiliyor” dedi.

Bulut, “Cumhurbaşkanı’ndan, İçişleri Bakanı’na dek birçok hükümet yetkilisinin HDP’ye dönük kışkırtıcı konuşmaları bu olayın asıl sorumlusudur. En son bir tiyatro olayının onların üzerindeki yıkımını gördük. Tüm partili arkadaşlarımızı daha dikkatli olmaya çağırıyoruz” diye de ekledi.

‘Saldırı planlı ve programlıdır’

Ardından konuşan Erdal Avcı da bireysel olmadığını vurguladığı saldırının sorumlusu olarak hükümeti işaret etti.

“Biz biliyoruz ki bu olay planlı ve programlıdır. Hem partimize hem de kamuoyu güçlerine bir mesajdır. Son dönemlerde siyasi iktidarın dili, tartışma biçimi, partimizi hedefe alan üslubu bu saldırıları cazip hale getirmiştir.”

Avcı ayrıca hükümete seslenerek “Siyasi iktidarın bu dilinden uzak durarak barışçıl, demokratik ve herkesin siyaset yapma zeminini sağlamaya davet ediyoruz. Bu saldırılar Türkiye’nin demokrasisine, barışına hiçbir katkısı olmadığı gibi, Türkiye’yi git gide savaşın, çatışmanın zeminine çekmektedir” ifadelerini kullandı.

Suç duyurusunda bulunacaklarını da belirten Avcı, “Elimizde kendisine dair görüntüler de var. Bir an önce yetkililerin gözaltında olduğunu düşündüğümüz şahısın tutuklanmasını istiyoruz. Yetkililerin bundan sonra bu tip saldırıların oluşması için cesaret verici davranışlardan kaçınmasını öneriyoruz” dedi.


Karınca, Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya Başbakanı Medvedev: Hükümet istifa edecek
Sonraki Haber
Yoksulluk ücreti dayatmasına karşı: Türk Metal grev kararı aldı