Ana SayfaÇalışma Yaşamıİstanbul’da iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı: Bir işçi yaralandı

İstanbul’da iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı: Bir işçi yaralandı

HABER MERKEZİ – İstanbul Esenyurt’ta altyapı çalışması sırasında iş makinesi bir apartmanın önündeki doğalgaz borusunu patlattı.

İstanbul Esenyurt’ta altyapı çalışması yapılırken kazı yapan iş makinesi 3 katlı bir apartmanın önündeki doğalgaz borusunun patlamasına neden oldu.

Patlamanın ardından çıkan yangın 3. kata kadar yükseldi.

Çok sayıda yurttaş evlerinden çıkarken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye sağlık polis ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, ekiplerin gazı kesmesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın sırasında hafif şekilde yaralanan iş makinesi operatörü hastaneye kaldırıldı.

‘Yangına sigara neden oldu’

Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve beraberindeki yetkililer, olayın yaşandığı noktaya gelerek incelemelerde bulundu, görevlilerden bilgi aldı.

Burada açıklama yapan Kaymakam Vural Karagül yangına sigaranın neden olduğunu söyledi.

“Burada İSKİ’nin yapmış olduğu altyapı çalışmasında yanlışlıkla doğalgaz borusu patlatılıyor. İlk etapta sızıntı oluyor patlama olmuyor. Yakında sigara içen vatandaşın sigarasından dolayı oraya sızan doğal gaz patlamaya neden oluyor. Çok şükür ölü, yaralı yok. Gördüğünüz şu binada bir yanma var. Oraya da her türlü desteği sağlamaya hazırız. Bir kepçe operatörünün alnında ufak bir yara var.”

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise dış cephede yangına uygun malzeme kullanılması gerektiğini ifade etti.

“Kazı o yüzden yapılıyordu. Geçmiş yıllarda foseptikler vardı. Bunlar kapatılmamış geçen hatlarda o kapatılmayan foseptiklerden geçirilmiş. Operatör arkadaş kazarken foseptik çöküyor. Çökünce doğal gazın borusu da oradan geçtiği için sızıntı oluşuyor. Sızıntıdan sonra da böyle bir yangın oluşuyor. Burada önemli bir konu daha var. Dış cephede kullanılan malzemenin yangına uygun olması lazım.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rahşan Ecevit toprağa verildi
Sonraki Haber
'Ulusal Birlik Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi