Ana SayfaEkolojiİstanbul’da kar bekleniyor, İBB’den uyarı var

İstanbul’da kar bekleniyor, İBB’den uyarı var

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yarın beklenen kar yağışı öncesi yaptığı açıklamayla, don ve buzlanmanın yanı sıra ev ve işyerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Türkiye’nin özellikle kuzey ve doğu kesimlerinin yarın (23 Ocak Perşembe günü) Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği öngörülüyor.

Metetoroloji Genel Müdürülüğü’nün açıklamasına göre Perşembe ve Cuma günü beklenen yağışların, Karadeniz Bölgesi’nin tamamının 200 metre ve üzeri rakımlı yerleri ile Şırnak, Hakkari ve Van’da kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun kar (20-40 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bu nedenle başta buzlanma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Yağışlı sistemin Cuma günü akşam saatlerinden sonra Türkiye’yi terk edeceği belirtiliyor.

İstanbul’da karla karışık yağmur bekleniyor

Metetoroloji’nin tahminlerine göre İstanbul’da ise yarın hava çok bulutlu olacak. Anadolu yakasının hafif yağmurlu, kentin yüksek kesimlerinin de karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Cuma günü ve hafta sonu ise İstanbul’da yağış beklenmiyor.

İBB’den uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de beklenen hava koşullarına ilişkin açıklama yaptı.

“İstanbul’da yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi (40-60km/s) beraberinde sıcaklıkların da kar değerlerine gerilemesi bekleniyor.
“Özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında görülmesi beklenen yağışların şehir merkezinde karla karışık yağmur ve aralıklarla hafif kar, yüksek kesimlerde (Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Kurtköy vb.) kar şeklinde yağacağı tahmin ediliyor.”

Belediye ekiplerinin kar yağışına karşı ana cadde ve meydanlarda hazır bekletildiği belirtilen açıklamada, “Yağışın ardından açacak gökyüzü nedeniyle havanın ayaz yapması, bu nedenle köprü ve viyadükler başta olmak üzere yollarda kırağı (gizli buzlanma) ve don olayları yaşanması bekleniyor” denildi.

Açıklamada, sürücülerin kar lastiği kullanması, yollardaki buzlanma uyarılarına dikkat etmesi istenirken, ev ve işyerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı da uyarı yapıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eski tip ehliyetlerin değiştirilme süresi uzatıldı
Sonraki Haber
Sevda'yı öldüren Bahadır Gürler'e tahliye: Cezai sorumluluğu yokmuş