Ana SayfaGüncelİstismar ve kayıp vakalarının yaşandığı Dersim’de eylem yasağı

İstismar ve kayıp vakalarının yaşandığı Dersim’de eylem yasağı

HABER MERKEZİ – Dersim’de 12 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ve cinsel istismar vakalarına ilişkin gelişen tepkilerin “halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği” iddiasıyla kapalı ve açık alanlardaki eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı.

Dersim’de 30 Ocak’a kadar yapılacak eylem ve etkinliklere yasak getirildi.

Tunceli Valiliği, yasak kararına gerekçe olarak kentte yaşanan kayıp ve cinsel istismar vakalarına karşı ortaya çıkan tepkileri gösterdi.

Valilik açıklamasında kentte yaşananlar nedeniyle sokak eylemleri yapılmak istendiği belirtilerek, bu kişilerin “halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri ve toplum psikolojisinde infiale neden olacak şekilde algı oluşturmaya çalıştıklarının bilindiği” öne sürüldü.

Valiliğin açıklaması şöyle:

“Valilik ve Kaymakamlık Makamının ilimiz mülki sınırları içerisinde (Polis ve Jandarma Sorumluluk Alanının Tamamı) basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans vb. tüm etkinliklerin 16/01/2020 günü saat 00.01 ile 30/01/2020 günü saat 23.59’a kadar 15 (on beş) gün süreyle yasaklanmıştır.”

Miting yasağa takıldı

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, 5 Ocak’tan beri kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku için ve kentin Pertek ilçesinde yaşanan çocuk istismarına ilişkin yarın miting düzenleyecekti.

“Yozlaştırmaya geçit vermeyeceğiz. Kentimize, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkıyoruz” sloganıyla düzenlenecek mitingin Seyit Rıza Meydanı’nda saat 10.00’da başlayacağı bildirilmişti.

Valiliğin yasak kararı ve ardından yapılan görüşmelerin de sonuçsuz kalması nedeniyle Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri yarın Seyit Rıza Meydanı’nda yapacağı mitingi, basın açıklaması olarak değiştirdi.




Önceki Haber
Bazı ilçelerde seçim kurulu sayısını yeniden düzenledi
Sonraki Haber
Evrensel’e verilen ilan kesme cezasının gerekçesi: 'Okur dayanışması'