Ana SayfaEğitimİTÜ öğrencileri de eylemde

İTÜ öğrencileri de eylemde

HABER MERKEZİ – İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri rektörlük önünde bir araya gelerek yemekhane ve kantinlerdeki fahiş fiyatları protesto etti. Öğrenciler, dört öğrenciye soruşturma açıldığını ve bu öğrencilerin derslere girişinin engellendiğini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri rektörlük binası önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Yemekhane ve kantinlerdeki fahiş fiyatları protesto eden öğrenciler, son dönemde üniversite içerisinde baskılarla karşılaştıklarını, dört öğrenciye soruşturma açıldığını ve bu öğrencilerin derslere girişinin engellendiğini söyledi.

Evrensel’in haberine göre eğitim haklarının ellerinden alınamayacağını belirten öğrenciler üniversite yönetimine tepki göstererek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, öğrenciler özel işletmeleri sonuna kadar boykot edeceklerini ifade ederek arkadaşları hakkında açılan soruşturmaların da geri çekilmesi çağrısında bulundu.

Eyleme çok sayıda katılan akademisyen de, öğrencilerin eğitim hakkının engellenemeyeceğini belirterek öğrencilere sınavlarına girmesini istedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Kampüsü’nde merkezi derslik binasında bir araya gelen İTÜ Dayanışması üyesi öğrenciler, bedava çay dağıtımı yapmak istemişti.

Okulun özel güvenlikleri ise çay kazanını kaldırmaya çalışmış ve zor kullanarak kazan içindeki suyu dökmüştü. Ardından bir öğrencinin kimliğini almak isteyen özel güvenlikler, çıkan tartışmada öğrencileri darp etmişti.

Kulüpler Birliği, öğrencileri darp eden özel güvenliğin tepkileri üzerine açığa alındığını açıklamış ancak Rektörlük tarafından bu konuda bir açıklama yapılmamıştı.

Son olarak 3 Ocak’ta mezun olan bir öğrenci kampüse girerken özel güvenlik tarafından darp edilmişti.


Protestolar sonuç verdi: İstanbul Üniversitesi’nde yemekhane zammı kararı iptal edildi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hırvatistan'ın yeni cumhurbaşkanı Zoran Milanovic
Sonraki Haber
Sağlık Müdürlüğü'nden çalışanlara talimat: Edep, adap ve inanca uygun giyinin