Ana SayfaGüncelKadir İnanır’ı hedef alan Bakan Soylu’ya Halil Ergün’den tepki

Kadir İnanır’ı hedef alan Bakan Soylu’ya Halil Ergün’den tepki

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş’ın “Devran” kitabından uyarlanan tiyatro oyununa gidenleri hedef aldı. Soylu, oyunu izleyenler arasında olan Kadir İnanır için de “Eksik yapmışsınız Kadir Efendi” sözlerini kullandı. İnanır’ın Türkiye’nin en önemli sanatçılarından biri olduğunu vurgulayan Halil Ergün ise “O, bu ülkedeki toplumsal sorunlara karşı sorumluluk almış bir isim, siz onu nasıl bu şekilde hedef alabiliyorsunuz? Dehşet verici” diyerek Soylu’ya tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yazdığı öykü kitabı “Devran”, 11 Ocak’ta oyuncular Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından okuma tiyatrosu olarak sahneye taşındı.

Kenter Tiyatrosu’nda oyunu izleyenler arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP İstanbul Milletvekilleri Hüda Kaya, Filiz Kerestecioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, CHP’li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, sanatçılar Kadir İnanır, Lale Mansur, yazar Murathan Mungan da vardı.

Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyunu izleyenleri hedef aldı.

Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi’nin açılışında yaptığı açıklamada Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız.
“Elinizdeki, kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz. Bu milleti de aldatamazsınız. Bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz. Yurt dışına gidip kulaklarına üflenen birtakım telkinlerle Türkiye’nin huzurunu bozamayacaksınız. Türkiye eski Türkiye değil.”

Halil Ergün: Bir bakan, bir sanatçı hakkında bu sözleri nasıl söyleyebilir?

Soylu’nun sanatçıları hedef almasına ilk tepki, sanatçı Halil Ergün’den geldi.

bianet’e konuşan Ergün, “İBB Başkanı (Ekrem İmamoğlu) diyor ya ‘Kanal İstanbul siyasi değil hayatidir’ diye. Artık bu mesele de öyle. Bu ülkede sanatçıların varlığı da bu noktaya gelmiştir. Ne yapalım yani? Yaşamayalım mı? Üretmeyelim mi?” diye sordu.

Demirtaş’ın siyasetçi kimliğine dikkat çeken Ergün, “Ne yapsın yani insanlar, yaşamasın mı, ne yapsın? Bu ülkede cumhurbaşkanlığına aday olmuş bir siyasetçi ve cezaevinde kitap yazıyor. Bakan bununla övünmesi gerekirken, saldırıyor” dedi.

Bakan Soylu’nun hedef aldığı Kadir İnanır’ın ülkenin önemli sanatçılarından biri olduğunu dile getiren Ergün, şöyle konuştu:

“Aklım almıyor. Hiçbir mantık bana bunu açıklayamıyor. Nasıl oluyor da ülkenin bir bakanı, bir sanatçı hakkında bu sözleri söyleyebiliyor? Kadir İnanır bu ülkenin en önemli sanatçılarından biri. Bu toplumun, sanatın yüz akı. O, bu ülkedeki toplumsal sorunlara karşı sorumluluk almış bir isim, siz onu nasıl bu şekilde hedef alabiliyorsunuz? Dehşet verici. Kadir İnanır gibi sanatçıların bu ülkede olması bizim için onur kaynağı ama siyasetçiler bunu göremiyor. Ben bunu nasıl anlayabilirim?”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kayyum atanan belediyede HDP’li altı meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı
Sonraki Haber
Trans kadın Yıldız İdil'e gözaltında darp