Ana SayfaEkolojiKanal İstanbul Çalıştayı: İmamoğlu ‘Hiç kimse halka sesini yükseltmesin’ dedi

Kanal İstanbul Çalıştayı: İmamoğlu ‘Hiç kimse halka sesini yükseltmesin’ dedi

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kanal İstanbul Çalıştayı’nda konuşan Belediye Başkanı İmamoğlu, “Hiç kimse halka sesini yükseltmesin” dedi ve Kanal İstanbul’a karşı tavırlarının siyasi değil hayati olduğunu söyledi. CHP ve İYİ Parti liderleri Kılıçdaroğlu ve Akşener’in de bulunduğu çalıştaya HDP de katılıyor. Çalıştayda çok sayıda bilim insanı projeye ilişkin görüşlerini belirtecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) gerçekleştirilen Kanal İstanbul Çalıştayı, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

Çalıştay’da konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hepimizi bu şuurzsuz sürecin risklerini bilmek zorundayız” dedi.

Kanal İstanbul’u ‘çok riskli bir ameliyat’ olarak niteleyen İmamoğlu, “İstanbul’un bağrına batırılacak bıçak olan Kanal İstanbul’a karşı bizim tavrımız siyasi değil hayatidir. Bu şehrin ve bu ülkenin bunca sorunu varken, bunun sırası mı şimdi?” diye konuştu.

Projenin nasıl bir finansmanla yapılacağının belli olmadığını da söyleyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece rantı döndüren bir proje. İstihdam yaratamazsınız. Raporlar ortada. Geleceğimiz nokta ortada. İşsizlik ve yoksulluğun düzeyini birlikte hissediyoruz. Kanal İstanbul projesini zaman zaman gündeme getirenler projeyi bir oldu bittiye getiriyorlar.
“O kadar önemli ve hayati sorunlarımız var ki! İstanbul, Kanal İstanbul’a mecbur değildir. İstanbul küçük çocuklarına eğitim sunmaya, yemek sunmaya, gençlerine iş bulmaya mecburdur. İşsizlerin, dar gelirlilerin hayatlarını kolaylaştırmaya mecburdur. Biz bunlar için çalışıyoruz. Bizim yolumuz bu.”

İmamoğlu ayrıca, hiç kimsenin halka sesini yükseltmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz her alanda hükümetle uyum alanda çalışmaya hazırız. Tek şartımız var. Bu ülkede hiç kimse ‘ben bilirim, ben yaparım’ demesin” dedi.

İBB’nin düzenlediği Kanal İstanbul Çalıştayı’na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.

HDP de katılıyor

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, partinin Ekoloji Komisyon üyesi Beyza Üstün ile milletvekilleri Hüda Kaya ve Oya Ersoy’un da çalıştaya katılım sağladığı bildirildi.

HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan bilgi notunda, şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısı ile Kanal İstanbul’un doğa ve insan yaşamı üzerindeki üzerinde yaratacağı etkiyi ve tehlikeyi tartışmak ve çözüm önerilerinde ortaklaşmak amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya katılıyoruz. Partimiz, Cizre, Sur, Nusaybin gibi yerleşim yerlerinin güvenlik gerekçesiyle yıkılmasına karşı çıktığı gibi İstanbul’un da rant uğruna yıkılmasına ve talan edilmesine karşı durarak ilkesel tutumunu sürdürmektedir.”


Kanal İstanbul uyarısı: Kentin o bölgesi Hasankeyf’in kaderini paylaşacak

Erdoğan’ın yeni yıl mesajı: Kanal İstanbul’u neticeye ulaştıracağız

İmamoğlu tek tek anlattı: Kanal İstanbul projesi neden iptal edilmeli?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Otobüslerde 'evcil hayvanlar' da sahiplerinin yanında seyahat edebilecek
Sonraki Haber
Adalet Bakanı: AYM gerekçeli kararı açıklayınca Wikipedia açılacak