Ana SayfaToplumsal CinsiyetKayyumun müdür olarak atadığı polis cinsel saldırıdan ceza almasına rağmen hala tutuklanmadı

Kayyumun müdür olarak atadığı polis cinsel saldırıdan ceza almasına rağmen hala tutuklanmadı

HABER MERKEZİ – Mardin’e kayyum olarak atanan Mustafa Yaman tarafından müdür olarak görevlendirilen polis Ercan Uysaler hakkında bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakmaktan hapis cezası verilmişti. Ancak hakkında tutuklama kararı verilen Uysaler’in hala tutuklanmadığı ve mahkemeye emrin yerine getirildiğine dair bir belge gönderilmediği ortaya çıktı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci kez kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman tarafından, önceki kayyumluğu döneminde belediye iştiraki olan Kent A.Ş.’de müdür yapılan polis Ercan Uysaler’in, bir kadın çalışanı cinsel saldırıya maruz bırakıp, fuhuşa zorladığı ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine açığa alınan Uysaler’in hakkındaki soruşturma devam ederken emekli olduğu öğrenilmişti.

Uysaler’e “basit cinsel saldırı” suçlamasıyla Mardin 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılandığı davanın 9 Ocak’taki karar duruşmasında 11 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Ayrıca tutuklanmasına karar verilen Uysaler’in aradan 15 gün geçmesine rağmen hala tutuklanmadığı ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre mahkemeye emrin yerine getirildiğine dair bir belge gönderilmedi.

Cinsel saldırının ortaya çıkmasının ardından Mardin’i terk etmek zorunda kalan Uysaler’in memleketi Çorum’un Osmancık ilçesinde yaşamaya başladığı belirtilirken, kolluk güçlerinin tutuklama kararını yerine getirmek için evine gidip gitmediği hakkında ise herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

‘Uysaler eski polis diye mi halen tutuklanmadı?’

Vakanın ilk günden bu yana takipçisi olan Mardin Şahmaran Kadın Platformu, tutuklama kararının yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Platform tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sistemin erkek egemen politikaları her gün kadınların her türlü şiddete, tacize ve tecavüze uğramasına, katledilmesine sebep oluyor. Cinsiyet temelli iktidar ilişkilerinin sürdürülmesinde sistem erkeği koruyarak politikasına devam ediyor. Kadınlar için hayatta kalma, toplumsal hayatta yer alabilme mücadelesi olan haklar ise hedefe konuluyor, yok edilmek isteniyor.
Uysaler davasında kadınların mücadelesi sonucu verilen ceza ve tutuklama kararı erkeklerin işlediği suçlara karşı cezasızlık politikalarına da cevaptı. Fakat bu güne kadar tutuklanmaması birçok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Platform olarak ‘Uysaler neden tutuklanmadı. Eski polis diye mi halen tutuklanmadı’ diye soruyoruz.”

Açıklamada ayrıca emniyetin istemesi halinde tutuklamanın gerçekleşeceği vurgusu yapıldı.

“Ancak mevcut durumdan anladığımız kadarı ile bu konuda ciddi bir çaba gösterilmiyor. Bu kişinin işlediği suç sabittir. Bu veya benzer bir suça karışmayacağı şüphelidir. Başkalarına zarar vermemesi ve adaletin yerini bulması için bir an önce bu tutuklama kararı yerine getirilmelidir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hamit Erdem'den "Emek Tarihi Yazıları"
Sonraki Haber
The Doors’un hayattaki üyeleri ve Nirvana basçısı evsizler için sahnede