Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Devran fotoğrafı çok güzeldi

Kılıçdaroğlu: Devran fotoğrafı çok güzeldi

HABER MERKEZİ – Selahattin Demirtaş’ın “Devran” kitabından uyarlanan tiyatro oyunuyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, fotoğrafın ‘çok güzel’ olduğunu belirterek, muhalif Kürtleri AKP’ye çekmeye çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabalarını aksattığına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24’ün sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi ve İYİ Parti ile yaptıkları ittifakın CHP’ye karşı önyargıların önemli ölçüde kırılmasını sağladığını belirtti.

“Bazen kendilerine takılıyorum, ‘Siz kendinize muhafazakâr diyorsunuz ama muhafazakâr değilsiniz. Asıl muhafazakâr biziz, yıllar yılı değişmemek için direndik’ diye.”

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel stratejisinin Millet İttifakı’nı bölmek, İYİ Parti’yi de bu ittifaktan koparmak olduğunun söyledi ve ekledi:

“CHP olarak söylemlerimizde ne Aleviliği, ne Sünniliği, ne de başka bir inancı öne çıkarıyoruz. Bu nokta bizim için çok önemli. Geçmişte cenaze namazına bile katılmama eğilimleri vardı. Şimdi elbette inanarak, isteyerek katılıyoruz.”

“İki fotoğraf da çok güzeldi”

Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitabından sahneye konan ‘Devran’ adlı oyunu eşinin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun izlemesiyle ilgili ise şunları söyledi:

“İki fotoğraf oldu. İlk fotoğrafta teklif bizden gitti. Selvi Hanım’ın (Kılıçdaroğlu) daveti üzerine Başak Demirtaş ile kahve buluşması planlandı. Tesadüfen de Başak Hanım’ın doğum gününe rastladı.
İkinci fotoğraf Selahattin Bey’in Devran kitabının sahneye konulması sırasında oldu. Başak Hanım ‘Selahattin Bey’in kitabı sahneye konacak, eşiniz katılmayı düşünür mü’ diye aradı. Biz de ‘niye olmasın’ dedik. Eşim de tesadüfen İstanbul’daydı, gitti ve kitabın sahneye konmasını Başak (Demirtaş), Canan, Dilek hanımlarla birlikte izledi.
“Bu fotoğrafa saldırılar oldu. Tabii şaşırmıyoruz bunlara, ama bu saldırıların hiçbir etkisi olmadı. İki fotoğraf da çok güzeldi. Kadınların birliğini, gücünü gösteren çok güzel fotoğraflardı.”

“Kürt kanaat önderiyle de görüştük”

Erdoğan’ın özellikle muhalif Kürtleri AKP’ye çekmeye çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, söz konusu fotoğrafların Kürt seçmenleri yanına çekme çabalarını aksattığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Biz o bölgelerde de çok sayıda Kürt kanaat önderiyle de görüştük. Bu görüşmeleri seçimlerden önce de yaptık, şimdi de sürdürüyoruz. Elbette Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da muhafazakâr Kürt seçmenlerin oyunu ne kadar alabiliriz bilmiyorum, ama tabii ki görüşmelerimizi, onları dinlemeyi sürdürüyoruz.”

Kılıçdaroğlu, son olarak Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu ve seçilmiş belediyelere kayyum atamalarını eleştirdiğini de söyledi.


Kadir İnanır’ı hedef alan Bakan Soylu’ya Halil Ergün’den tepki

Kadir İnanır’dan Süleyman Soylu’ya tek cümlelik yanıt

‘Kutuplaşmaya karşı dayanışma’: Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş ve Dilek İmamoğlu buluştu


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Libya zirvesi: Silah ambargosuna uyulacak, ülkenin iç işlerine karışılmayacak
Sonraki Haber
Meteoroloji: İstanbul’da kar bekleniyor