Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Nereye harcadınız deprem vergilerini?

Kılıçdaroğlu: Nereye harcadınız deprem vergilerini?

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, deprem vergilerinden toplanan paranın akıbetini sordu: “Nereye harcadınız siz bu deprem vergilerini? Nereye gitti bu paralar?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada deprem vergilerinden toplanan paraların nereye harcandığını sordu.

Konuşmasına Elazığ depreminde yaşamını yitiren 41 kişinin için baş sağlığı dileyerek başlayan Kılıçdaroğlu, 1999 Gölcük depreminin ardından çıkarılan deprem vergileri yasasının AKP iktidarı tarafından kalıcı hale getirildiğini hatırlattı.

Bu vergilerden toplanan miktarın 34 milyar dolar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “17 yıldır iktidarsınız ve deprem vergisi alıyorsunuz. Elazığ ve Malatya’da deprem tahribatını önlemek için ne yaptınız?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu sözlerini yine iktidara soru sorarak sürdürdü:

“Bu paraları nereye harcadın? Ben bunu bilmek zorundayım. 3 ay önce, depremden önce alınması gereken önlemler için araştırma önergesi verdik. AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Depremde ölenlerin bütün günahı onların boynundadır. Nereye harcadınız bu paraları?”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Nereye gitti bu paralar?” sorusunun tüm yurttaşlar tarafından sorulması gerektiğini de dile getirdi.


“Enkazdan siyaset devşirecek kadar küçüldüler”

TMMOB’dan Elazığ depremi sonrası 11 uyarı

Büyükşehir açıkladı: Şehir haritasıyla İstanbul’da deprem toplanma alanları


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gezi Davası: Reddi hakim talebine ret, Kavala'ya yine tahliye yok
Sonraki Haber
Kayyum, işkence ve fazlası: Cenevre'de Türkiye'ye insan hakları eleştirisi