Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan da hükümete Libya eleştirisi

Kılıçdaroğlu’ndan da hükümete Libya eleştirisi

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek, “Dedik ki, ‘Libya’ya asker göndereceğine, BM’ye çağrıda bulun barış gücü gitsin oraya’. Bizim dediğimizi Putin söyledi, hemen altına imzayı bastılar” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve İYİ Parti lideri Meral Akşener gibi Kılıçdaroğlu da hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Libya’yla bir anlaşma yaptılar. O anlaşma bizim için önemliydi ve biz de ona ‘Evet’ dedik. Ayrıca şunu da söyledik, ‘Libya’da Suriye’deki gibi bir politika izlemeyin’. Türkiye Cumhuriyeti, bir yerde çatışma varsa, çatışmadan yana taraf olmamıştır. Daha yukarıda kalarak taraflar arasındaki sorunları çözmüştür” diye belirtti.

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın, Moskova’da Suriye istihbaratının başı Ali Memlük ile bir araya gelmesine de değinen Kılıçdaroğlu, “Mısır’ı düşman ilan ettik, Hafter’i düşman ilan ettik. Şimdi söylediğim noktaya geldiler, Beşar Esad’la görüştüler” dedi ve ekledi:

“Diplomaside son 7-8 yıl içerisinde en doğru tavrı ve söylemi gerçekleştiren tek parti CHP’dir. Bunu ‘Yurtta barış, dünyada barış’ anlayışından aldık.”

CHP lideri, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Dedik ki, ‘Libya’ya asker göndereceğine, BM’ye çağrıda bulun barış gücü gitsin oraya’. Bizim dediğimizi Putin söyledi, hemen altına imzayı bastılar. Dış politikayı ben mi bilmiyorum, sen mi bilmiyorsun? Bizim dış politika danışma kurulumuz var. Ben bu kararları tek başıma almıyorum.”

Kılıçdaroğlu, “Diyor ki ‘Hafter terörist, onlarla görüşmeyeceğiz, meşru hükümetle görüşeceğiz’. Esad da meşru, orada tam tersini yapıyorsun” diye de ekledi.


Libya’da ateşkes: Hafter mutabakatı imzalamadan Moskova’dan ayrıldı

Erdoğan ‘Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı’ dedi, topu Rusya’ya attı

Akşener’den hükümete Libya tepkisi

Temelli: Libya’da mesele Erdoğan’ın şahsıyla ilgili


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Pakistan ile Afganistan'da sert hava koşulları: 110'u aşkın ölü
Sonraki Haber
Hafter ateşkes mutabakatını imzalamadı, Ankara tepkili