Ana SayfaDünyaLibya: Hafter yanlısı meclisten “ateşkes bitti” açıklaması, Trablus’ta saldırılar

Libya: Hafter yanlısı meclisten “ateşkes bitti” açıklaması, Trablus’ta saldırılar

HABER MERKEZİ – Libya’da Halife Hafter yanlısı Temsilciler Meclisi “ateşkesin sona erdiğini ve savaşın devam edeceğini” duyurdu. Bu duyuruyla beraber Hafter’e bağlı güçlerin Trablus’un güneyindeki iki bölgeyi hedef aldığı bildirildi.

Libya’da Halife Hafter müttefiki Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, ateşkesin sona erdiğini, savaşın devam edeceğini duyurdu.

Bu duyuru sonrasında Hafter’e bağlı grupların başkent Trablus’un güneyindeki Salahaddin ve Er-Ramle bölgelerine roket saldırısı düzenlediği bildirildi.

Öte yandan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Sözcüsü Muhammed Kununu, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait insansız hava aracının da Trablus semalarında uçuş yaptığını ifade etti.

Ne oluyor?

UMH güçlerinin Hafter milislerine karşılık verebilecek güçte olduğunu belirten Kununu, bölgeden göç eden halka da çatışmalar yaşandığı süre içinde evlerine dönmemeleri çağrısı yaptı.

Savaşın tarafları olan Trablus hükümeti ile Hafter, önceki gün Moskova’da yapılan kalıcı ateşkes müzakerelerine katılmıştı.

Ancak Birleşmiş Milletler’in tanıdığı, Türkiye’den de destek alan Fayez Sarraj tarafı kalıcı ateşkes metnini imzalasa da Hafter önce süre istemiş ardından da Moskova’yı dün sabah terk etmişti.

Hafter’in, sunulan anlaşmada Türkiye’yi de yakından ilgilendiren birçok maddeye karşı çıktığı belirtilmişti.

El Arabiya kanalı da Hafter’in Moskova’yı terk ederken, “Taslak anlaşmada Ulusal Ordu’nun talepleri göz ardı ediliyor” dediğini duyurmuştu.


Karınca, Euronews, MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Hak ihlali' denmişti: Wikipedia erişime açılıyor
Sonraki Haber
Abdullah Aysu: AKP döneminde 700 bin aile çiftçiliği terk etti