Ana SayfaÇalışma YaşamıLisa Çalan’dan belediyeye: İşe gelmedi dedikleri tarihlere dair raporlarım kendilerinde var

Lisa Çalan’dan belediyeye: İşe gelmedi dedikleri tarihlere dair raporlarım kendilerinde var

HABER MERKEZİ – Kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce işten çıkartılan Lisa Çalan, belediyenin “mazeretsiz 45 gün işe gelmediği” yönünde yaptığı açıklamayı yalanladı. Çalan, “En az 12-13 ameliyat oldum. Raporlarımı da ilettim. Bana ‘işe gelmedi’ dedikleri tarihlere dair raporlarım da kendilerinde var” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015’te Diyarbakır’da düzenlediği mitinge yönelik IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve beş kişinin yaşamını yitirdiği katliamda iki bacağını kaybeden Lisa Çalan saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

2016 yılından bu yana Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde sahne tasarımcısı olarak görev yapan Çalan’ın da aralarında bulunduğu belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda çalışan sekiz kişi hiçbir gerekçe gösterilmeden kayyum tarafından işten çıkarılmıştı.

Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Vekili Akın Erim, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak Çalan’ın işten çıkarılmadığını iddia ederek, ‘sözleşmesinin yenilenmediğini’ söylemişti.

Açıklamada, Lisa Çalan’ın “mazeretsiz 45 gün işe gelmediği” de ileri sürülmüştü.

Çalan, yapılan bu açıklamayı yalanlayarak tedavisi kapsamında 12-13 ameliyat geçirdiğini ve bunları da raporlarla belediyeye bildirdiğini vurguladı.

bianet’ten Evrim Kepenek’e konuşan Lisa Çalan, işten çıkartılmasına dair kendisine hiçbir tebligat yapılmadığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Ben, işten çıkartıldığımı benimle birlikte işten çıkartılan arkadaşlarımdan öğrendim. Bana herhangi bir belge göndermediler ve bilgi vermediler. Hatta, daha dün elime iki belge geçti. Yani ben işten atıldığımı arkadaşlarımdan öğrendim ve dün bana gönderilen yazıda savunmamı istediler.”

“Önce işten attılar sonra savunmamı istediler” diyen Çalan, savunma verilecek bir durum olmadığını belirtti.

Çalan, devam eden tedavisinin ve kapanmayan yaralarının birer ‘savunma’ olduğunu da ifade etti:

“Ben onlara ne savunma verebilirim ki? Benim durumum ortada. Savunma istenecek ya da savunma yapacak bir durumum yok. Tedavim halen devam ediyor. En az 12-13 ameliyat oldum. Raporlarımı da ilettim. Bana ‘işe gelmedi’ dedikleri tarihlere dair raporlarım da kendilerinde var. Benden neyin savunmasını istiyorlar, anlamış değilim.”

Dava sürecinde pes etmediğini, şimdi de pes etmeyeceğini vurgulayan Çalan, son olarak şunları söyledi:

“Hiçbir zaman vazgeçmedim. Pes eden biri değilim. Yine pes etmeyeceğim. Ortada bir hukuksuzluk ve adaletsizlik var. Bunu mutlaka yargıya taşıyacağım.”

Lisa Çalan dahil sekiz belediye çalışanı kayyum tarafından işten çıkarıldı

Belediye: İşten çıkarılmadı, sözleşmesini yenilemedik




Önceki Haber
TÜİK'in işgücüne katılım verilerinde çarpıcı farklılık
Sonraki Haber
6 gündür kayıp: Gülistan Doku’nun en son görüştüğü kişi tespit edildi