Ana SayfaÇalışma Yaşamı“Metal işçileri isyanda, bu bir sınıf kavgası”

“Metal işçileri isyanda, bu bir sınıf kavgası”

HABER MERKEZİ – Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin MESS’in TİS dayatmalarına tepki göstermek amacıyla yaptığı eylemler sürüyor. Sendika bu eylemleri “damla damla grev biriktirmek” olarak niteliyor. İşçiler 19 Ocak’a işaret ederken, gözler o tarihteki Gebze grevinde. Bugün İzmir’deki eylemde de işçiler uyarılarını dillendirdi. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu grev haklarını kullanacaklarını söylerken, “Metal işçileri isyan ediyor” dedi.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile işçi sendikaları arasında süren, 130 bin işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, MESS’in dayatmaları nedeniyle tıkandı.

Arabuluculuk sürecinin de uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından grev aşamasına gelindi.

Birleşik Metal-İş Sendikası 19 Ocak’ta Gebze’de yapacağı grevde kararını açıklayacak.

img

19 Ocak’a sayılı günler kala işçiler İzmir’de de eylemdeydi.

MESS’in 3 yıllık sözleşme, yüzde 6 zam, esnek ve güvencesiz çalışma dayatmalarına karşı Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, yaşananlara tepki göstermek amacıyla Konak Eski Sümerbank önünde bir araya geldi.

“Tazminatlarımızın Gasp Edilmesine, Vergi Adaletsizliğine, Asgari Ücretin Sefaletine, MESS Dayatmalarına İzin Vermeyeceğiz” pankartını taşıyan işçiler sık sık “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “MESS şaşırdı sabrımızı taşırdı”, “Genel grev genel direniş” sloganları attı.

Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı, DİSK’e bağlı Genel İş şube yöneticileri, siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Açıklamayı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu okudu.

img

MESS ile işçi sendikaları arasında süren mücadeleyi bir destan olarak niteleyen Serdaroğlu, “Bir tarafta işverenlerin bir numaralı patron sendikası MESS var ve diğer tarafta metal işçilerin birleşik metal sendikası var. Yani bu bir sınıf kavgasıdır. Bu kavga sınıf savaşının sürdüğü müddetçe devam edecektir” diye konuştu.

Metal işçilerinin kazanımlarını kaybetmemek için mücadele ettiklerini vurgulayan Serdaroğlu, “Patronlar yanlarına aldıkları AKP hükümeti ile birlikte kazançlarını fazlalaştırmanın yollarını aradılar. Bizler grev yasaklarını tanımayan sendikayız” dedi.

Önlerine yine böylesi tehditler konulduğunu belirten Serdaroğlu, “Biz o tehditlere pabuç bırakmayacağız. Yüzde 20’lere işsizliğin vardığı bir yerde, krizin bedelini işçilere ödetmek istiyorsunuz. Onun için metal işçileri isyan ediyor” diye konuştu.

MESS’in teklifinin kabul etmeyeceklerini ifade eden Serdaroğlu, grev yasaklarını da tanımayacaklarını ifade etti.

Serdaroğlu son olarak, 19 Ocak’ta Gebze’de yapacakları greve destek çağrısı yaptı.


MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
13'üncü gün: Gülistan Doku hala bulunamadı
Sonraki Haber
Doğa Koleji öğretmenlerinin maaşları ödendi