Ana SayfaGüncelMetropoll’ün seçim anketi: Sadece üç parti baraj üstü

Metropoll’ün seçim anketi: Sadece üç parti baraj üstü

HABER MERKEZİ – Metropoll’ün Aralık ayında yaptığı son ankete göre, ‘en beğenilen siyasi liderler’ araştırmasında AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu arasında az bir fark bulunuyor. Diğer yandan partilerin oy oranlarına ilişkin araştırmada sadece AKP, CHP ve HDP baraj üstü.

Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, “Türkiye’nin Nabzı Aralık 2019” araştırmasının bir kısım sonuçlarını Twitter üzerinden yayınladı.

Açıklanan sonuçlar arasında en beğenilen siyasi liderler ve partilerin oy oranları bulunuyor.

Araştırmaya göre bu dönemde Türkiye’de en beğenilen siyasi isim yüzde 50,2’lik oranla AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Erdoğan’ı yüzde 48,6 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yüzde 38,8 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş izledi.

 

Metropoll’ün bir diğer araştırması kapsamında katılımcılardan, “Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yanıtlamaları istendi.

Katılımcıların yüzde 34,2’si AKP yanıtı verirken, 20,7’si CHP; yüzde 9,2’si HDP; yüzde 8,2’siyse MHP dedi.

Kararsızların oranıysa yüzde 5,4 olarak ölçüldü.

Kararsızlar, ‘boykot’ diyenler ve cevap vermeyenler oransal olarak dağıtıldığında ise sadece üç parti (AKP, CHP, HDP) barajın üstünde yer alabildi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Beraate rağmen: Hukuk fakültesi mezunlarına ruhsat yok
Sonraki Haber
“Shoah” belgeseli Holokost Anma Günü’nde gösterilecek