Ana SayfaDünyaMHP’liler ile görüşen Emir Kır Belçika Sosyalist Partisi’nden ihraç edildi

MHP’liler ile görüşen Emir Kır Belçika Sosyalist Partisi’nden ihraç edildi

HABER MERKEZİ – Belçika’da Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel’e gelen iki MHP’li belediye başkanı ile görüştüğü gerekçesiyle Sosyalist Parti’den ihraç edildi. Kararı, “hayal kırıklığı” olarak değerlendiren Kır, kendisinin hala “solcu, inançlı bir dava adamı olduğunu” söyledi.

Belçika’da Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, Avrupa Birliği (AB) kurumları tarafından davet edilen CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, MHP’li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, MHP’li Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, AKP’li Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve AKP’li Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ile makamında görüştü.

Kır, ziyaret sırasında çekilen bir fotoğrafı da sosyal medya hesabından paylaştı.

Fotoğrafta MHP’li belediye başkanları Sarı ile Işık’ın da yer alması, Kır’ın mensubu olduğu Sosyalist Parti’de (PS) rahatsızlık yarattı.

Görüştüğü iki belediye başkanının “aşırı sağcı Bozkurtlar hareketi ile bağlantılı olduğu” gerekçesiyle, Emir Kır hakkında parti disiplin kurulu tarafından inceleme başlatıldı.

Kır, belediye başkanları ile görüştüğünü ancak bu kişileri kendisinin davet etmediğini söyledi.

Görüşmeyi, “değerlendirme hatası” olarak yorumlayan Kır, Sosyalist Parti’nin değerlerine bağlı olduğunu ve aşırı sağın tüm dünyada güçlü bir şekilde kınanması gerektiğini vurguladı.

Emir Kır’ın görüşme sonrası paylaştığı fotoğraf

BBC Türkçe’nin haberine göre ancak PS Disiplin Kurulu, Cuma akşamı (17 Ocak) yaptığı toplantıda, parti değerlerine aykırı davrandığı gerekçesiyle Kır’ın partiden ihraç edilmesine karar verdi.

Kararı, “hayal kırıklığı” olarak değerlendiren Emir Kır, kendisinin hala “solcu, inançlı bir dava adamı olduğunu” belirterek, partisinin aldığı karara saygı duymadığını söyledi.

Konuyu disiplin kuruluna götüren Jeremie Tojerow ise, Kır’ın geçen yıl Türkiye’de ailesinin köyünde başka bir MHP’li belediye başkanıyla bir araya geldiğini ileri sürdü.

Kır’ın ihraç edilmesi nedeniyle koalisyon pazarlıklarını sürdüren SP ile Yeni Flaman İttifakı Partisi’nin sandalye sayısı salt çoğunluk olan 76’nın altına düşecek.

Emir Kır, hükümet oluşumuna destek olup olmayacağı ya da ihraç kararına itiraz edip etmeyeceği konusunda ise açıklama yapmadı.




Önceki Haber
"AB'den Türkiye’ye mali yardımlarda yüzde 75 kesinti"
Sonraki Haber
Emin Alper imzalı “Alef”ten yeni tanıtım fragmanı