Ana SayfaToplumsal CinsiyetMüzeyyen Boylu cinayeti davası: Sanık ve avukatı katılmadı, amaç ‘duruşmayı uzatmak’

Müzeyyen Boylu cinayeti davası: Sanık ve avukatı katılmadı, amaç ‘duruşmayı uzatmak’

DİYARBAKIR – Avukat Müzeyyen Boylu’yu öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı davanın duruşmasına sanık ve avukatı katılmadı. Boylu’nun avukatları, sanık ve avukatın duruşmayı uzatmak için duruşmalara katılmadıklarını söyledi. Duruşma 23 Mart’ta ertelendi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, 20 Mayıs 2019 tarihinde Mesut Issı isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu’yu öldürmüştü.

Davanın 3’üncü duruşması Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sanık Issı, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü gerekçesiyle SEGBİS’le hazır edilmezken, avukatı Kutbettin Odabaşı ise başka bir davası olduğu için mahkemeye mazeret sunarak duruşmaya katılmadı.

Boylu’nun avukatları Sinan Tanrıkulu, Aslı Pasinli, Zülal Erdoğan, Hatice Demir, Cihan Aydın ve annesi Türkan Boylu duruşmada hazır bulundu.

Duruşmayı Diyarbakır, İstanbul, Batman, Trabzon, Ankara, Bursa, Adıyaman, Bitlis, Adana, Siirt, Antep, Bingöl, Urfa, Mardin Barosundan avukatlar ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili Remzi Atalay, Özgürlük için Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Halkların Demokratik Partisi milletvekilleri izledi.

Tanıklar dinlendi

Duruşmada Boylu’nun kaldığı sitenin 3 güvenlik çalışanı Mensur Altın, İbrahim Çiçek ve Halit Aydın tanık olarak dinlendi.

Güvenlik çalışanları Issı’nın belirli periyotlarla çocuklarla görüşmek için siteye geldiğini söyledi.

Boylu’nun tartıştıkları dönemlerde Issı’nın siteye alınmaması için kendilerini uyardığını dile getiren güvenlik çalışanları, “Sanıkla ara sıra siteye girmemesi için tartışıyorduk” dedi.

Cinayetten bir hafta önce sanığın uzaklaştırma kararı aldığını öğrendiklerini belirten tanıklar, “Mesut Bey bir seferinde çocukları eve getirdiği esnada Müzeyyen hanımla tartışması ardından polisler gelmişti” dedi.

Tanık beyanlarına ilişkin söz verilen Boylu’nun annesi Türkan Boylu da “Bana yardım edin. Davayı uzatmak istiyorlar. 10 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilsin. Kızıma çok çektirdi” diye konuştu.

İddia makamı, tutukluluk halinin devamını talep ederek, eksiliklerin giderilmesini istedi.

“Mazeret, duruşmayı uzatmaya yönelik”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına duruşmaya katılan avukat Remzi Atalay, “Sanık ve sanık müdafinin mazeret sunması duruşmayı uzatmaya yöneliktir. Sanığın ilk aşamalardan beri beyanlarının tutarlı olmadığı açıktır. Dosya tekamül edilmiştir, sanığın cezalandırılmasını talep ederiz” diye konuştu.

Boylu’nun avukatı Cihan Aydın sanık ve avukatının duruşmadan kaçtığını kaydederken, avukat Sinan Tanrıkulu da “Sanığa hastanede yatması için olur veren cezaevi idaresi, cezaevi doktoru, hastane doktorları görevlerini kötüye kullanmaktan haklarında suç duyurusunda bulunulmasını istiyoruz” diye ekledi.

Avukat Zülal Erdoğan ise sanık avukatının verdiği mazerettin hukuka aykırı olduğunu kaydederek, reddedilmesini istedi.

Avukatlar Hatice Demir ve Aslı Pasinli, esasa ilişkin mütalaanın hızlı bir şekilde hazırlamasını talep ederek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Adli Tıp Kurumu rapor hazırlayacak

Verilen aranın ardından mahkeme, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden sanığın tedavisine ilişkin tüm tıbbi bilgi ve belgelerin gönderilmesini isteyerek, gönderilecek raporlar doğrultusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan bilirkişi raporunun alınmasına kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Issı’nın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 23 Mart’ta erteledi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Beritan Canözer'e hapis istemi
Sonraki Haber
Reina Katliamı: Saldırgan Masharipov için 40 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi