Ana SayfaToplumsal CinsiyetNurcan Arslan cinayeti: ‘Mahkeme verdiği kararda direnmeli’

Nurcan Arslan cinayeti: ‘Mahkeme verdiği kararda direnmeli’

HABER MERKEZİ – Nurcan Arslan’ı öldüren Abdullah Melih Barış yargılandığı davanın duruşmasında, “Adli Tıp Kurumu bana ‘sağlamdır raporu’ verse de benim 15 yıldır bipolar bozukluğum var” iddiasında bulunarak tahliyesini talep etti. Nurcan’ın avukatları ise mahkemenin verdiği müebbet hapis cezası kararında direnmesi gerektiğini belirtti. Tanıkların yeniden dinlenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı Nisan ayına erteledi.

İstanbul Küçükçekmece’de, 30 Ocak 2016 tarihinde Abdullah Melih Barış isimli erkek, Nurcan Arslan’ı silahla vurarak öldürmüştü.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 12 Nisan 2018 tarihinde yapılan davanın karar duruşmasında tutuklu yargılanan Barış, müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cezanın sanık avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay tarafından bozulmasının ardından başlayan yeniden yargılamada ilk duruşma bugün yapıldı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Nurcan’ın kardeşi Gülcan Arslan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Abdullah Melih Barış da davaya Tokat Cezaevi’nden getirildi.

Duruşmada konuşan Barış, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, “Önceki olaylardan dolayı çok pişman olduğumu belirtmek isterim. Bozma ilamına uyulmasını talep ederim” dedi.

Nurcan’ın avukatları, sanığın Tokat’tan İstanbul’a kadar ruhsatsız silah taşıdığını bu sebeple de cinayeti tasarlayarak işlediğini, mahkemenin verdiği müebbet hapis cezası kararında direnmesi gerektiğini belirterek, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Sanık avukatı ise önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, mahkemeye yazılı savunma yapacağını ifade etti.

Avukat beyanlarının ardından tekrar söz verilen sanık Barış, şunları söyledi:

“Benim ruhsatlı silahım hiçbir zaman olmadı. Bahse konu silahı getirme sebebim de evde bulunan çocukların silahı bulup kendine zarar vermemesiydi. Benim teyzemin oğlu 2014’te rahmetli olmuştu, silah da hastanede üzerinden çıktı.
“Silahı oradan ben hastaneden aldım. Daha doğrusu ben ruhsatsız silah olduğunu bildiğim için arabasından silahını aldım. Bu silah 2014 yılından beri bendedir. Ben geri dönüşümü de ayarlayarak geldim, kimseye zarar verme kastı ile gelmediğim buradan bellidir.”

“Adli Tıp Kurumu bana ‘Sağlamdır raporu’ verse de benim 15 yıldır bipolar bozukluğum var” diyen Barış sözlerini, “Lehime yasaların uygulanmasını, tahliyemi istiyorum” diyerek sonlandırdı.

Tanıklar tekrar dinlenecek

Ardından ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek tanıkların tekrar dinlenmesi için duruşmayı 17 Nisan’a erteledi.

Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’yla birlikte açıklama yapan Nurcan’ın avukatı Gülhan Kaya, şunları dile getirdi:

“Mahkeme ya kendi kararında direnecekti ya da Yargıtay’ın kararına uyacaktı. Fakat mahkeme, tekrar tanıkların dinlenmesi gerektiğine karar verdi. Tanıklar dinlendikten sonra da beklentimiz mahkemenin verdiği kararda direnmesidir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zorlu Center'da bir kafenin asma tavanı çöktü: Altı yaralı
Sonraki Haber
Avustralya yangınları: 1 milyardan fazla hayvanın öldüğü tahmin ediliyor