Ana SayfaGüncelNusaybin Davası’nda 37’nci hapis cezası

Nusaybin Davası’nda 37’nci hapis cezası

HABER MERKEZİ – Tefrik edilen Nusaybin Davası’nda son yapılan duruşmalarda Nurullah Akyüz’e ağırlaştırılmış müebbet ve 26 buçuk yıl hapis cezası verildi. Böylece hapis cezasına çarptırılanların sayısı 37’ye yükseldi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 17’si çocuk 70 kişi hakkında açılan ve daha sonra tefrik edilen Nusaybin Davası’nda duruşmalar devam ediyor.

Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama kapsamında bugün üç tutuklunun duruşması daha yapıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, ilk olarak hakim karşısında çıkan isim Elazığ Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Nurullah Akyüz’dü.

Akyüz’ün hazır edildiği duruşmaya avukatı ve ailesi de katıldı.

Mütalaaya karşı söz verilen Akyüz, hakkındaki iddialara reddederek, “Mütalaanın benim nezdinde bir hükmü yoktur” dedi ve ekledi: “Ben halkların demokratik özerklik modeli ile yaşamalarını istediğim için yargılanıyorum. Beni yargılayacak tek merci olan halkı tanıyorum… Sizler burada beni yargılayamazsınız.”

Ardından esasa ilişkin savunma yapmak için ek süre isteyen ve talebi kabul edilmeyen avukat Ali Kahraman, “Yargılamanın başından beri bütün taleplerimiz sistematik olarak reddedilmiştir. Yargılama sadece iddianame üzerinden yapılmıştır” diye konuştu.

Kahraman, “Dosyadaki deliller sadece tanıklardan ibaret olmasına rağmen tanıklar dahi dinlenilmemiştir” diye belirterek, tanıkların işkence altında ifadelerinin zorla alındığını söylediklerini hatırlattı.

Avukat Kahraman, “Nusaybin’de bulunmak suç değildir. Bu nedenlerle tutuklu bulunduğu süre dikkate alınarak tahliyesine ve beraatına karar verilmesini istiyoruz” diye de ekledi.

Savunmaların ardından mahkeme, Akyüz’e ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

İki tutuklunun duruşması ertelendi

Daha sonra Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Nubahar Özdemir ve Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi’nden tutuklu bulunan İbrahim Toktaş’ın duruşmaları yapıldı.

Her iki duruşma da 28 Şubat’a ertelendi.

37 sanığa hapis cezaları

Böylece dava kapsamında şu ana kadar hapis cezasına çarptırılanların sayısı 37’ye yükselmiş oldu.

Nusaybin Davası’nda daha önce 36 sanık hakkında verilen cezalar şöyleydi:

Nurşen Demir’e 10 yıl; Recep Yel ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl; Yasemin Erkol 10 yıl; Özgür Sevim ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl; İlyas Doğan, Ömer Karataş, Osman Bozkurt, Hamit Acur ve Akar İkbal ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl; Sadık Tan, Bayram Sevgin, Fırat Dari, Mazlum Yaşa ve Hatip Oyman ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl; Ercan Dolaşır ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl; Erkan Benli ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl 3 ay; Baver Başar ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıl; Mehmet Ziriğ ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl; Süleyman Göksel Yerdut ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl; Dilber Tanrıkulu ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıl; Tufan İlbaş ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl 6 ay; Ramazan Eroğlu ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıl; Faruk Engin ağırlaştırılmış müebbet ve 31 yıl; Resul Ergün 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl; Fırat Çiftçi ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl; Oktay Gül ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl 6 ay; Ferhat Doğan 18 yıl hapis cezası.

Tutuklandıklarında yaşları küçük olan Şükrü Aybek, Heja Alğan, Emre Topçuoğlu, Baran Eman, Çeçan Kilkaya ve Dilan Aslan’a 35 yıl 10’ar ay hapis cezası verildi.

Yine Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde daha önce yargılanarak, müebbet hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Bağ’a 11 yıl, Zehra Kaya’ya 18 yıl, Fatma Aslan’a da 21 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Tutuklulardan Medya Çınar ve Siraç Yüksek, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı tutuklu bulundukları cezaevlerinde yaşamlarına son verdiklerinden dolayı haklarında açılan davalar kapatılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tefrik edilen Sur Davası’nda iki sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Sonraki Haber
Elazığ'da çok şiddetli deprem