Ana SayfaToplumsal CinsiyetOsmaniye’de boşandığı kadını darp eden erkek serbest bırakıldı

Osmaniye’de boşandığı kadını darp eden erkek serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Osmaniye’de yaşayan bir kadın boşandığı erkeğin kendisini darp ve tehdit edip, sistematik psikolojik şiddete maruz bıraktığını ancak hala bir ceza almadığını belirterek, yardım istedi.

Osmaniye’de yaşayan Banu isimli bir kadın, kendisini şiddete maruz bırakan Musa Ö.’den iki yıl önce boşandı.

Boşanmanın ardından geçen iki yılda şiddet ve tehdidin sürdüğünü belirten Banu, Musa Ö. hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğunu ancak şiddeti bunun da engellemediğini belirtti.

Yaşadıklarını Twitter’dan duyuran Banu, “Birçok kez şikayet ettim, birçok kez uzaklaştırma kararı aldırdım fakat hiçbiri onu durdurmadı. Çünkü yaptıklarından para cezası dışında hiç bir zaman ceza almadı. 2 çocuğum var, annemin evine yerleştiğimden beri işe girdim ve çocuklarımın bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

Darp var tutuklama yok

4 Ocak’ta gün işe gitmek için evden çıktığında Musa Ö.’nün kendisini beklediğini gördüğünü söyleyen Banu, ardından olanları şöyle anlattı:

“Evimin önüne saklanan eski kocamı annem fark edince çığlık attı ve saklandığı yerden çıkıp beni kovalamaya başladı. Ben köşedeki bakkala sığındım ‘birileri vardır beni kurtarırlar’ düşüncesiyle ama bakkala girip ‘silahım var’ diye bağırınca bakkaldaki kimse müdahale edemedi ve beni darp emeye başladı.
Annem bakkala girdiğinde beni bırakmış ama ben kendimde değildim. En son hatırladığım boğazıma eşarbımı dolayıp beni nefessiz bırakmasıydı. Darp sonucunda şu an burnum kırık, bütün yüzüm şiş ve mor. Bu demek oluyor ki aileme ve bana yaptığı baskı tehdit yarından itibaren devam edecek. Olaydan sonra darp raporumu aldım. Gerekli bütün şikayetlerimizi yaptık. Biz ve olaya şahit olan herkes gidip ifade verdiler.

Musa Ö.’nün bir gece nezarethanede kaldığını belirten Banu, dün ise ‘adli kontrol’le serbest bırakıldığını söyledi.

Can güvenliklerinin olmadığını vurgulayan Banu, kadın cinayeti haberlerinin bir parçası olmak istemediğini dile getirdi.

“Ben adalet yerini bulsun istiyorum. Bu korkuyla yaşamak istemiyorum. Beni darp eden ölümle tehtit eden insanın elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşmasını istemiyorum. Lütfen yardım edin.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akdeniz, Ege ve Marmara kıyılarında fırtına ve yoğun yağış
Sonraki Haber
4 gün 6'şar saat: Finlandiya'da çalışma gün ve saatlerini kısaltma hazırlığı