Ana SayfaGüncelPertek’te çok sayıda çocuk istismara maruz bırakıldı, halk sokağa çıktı

Pertek’te çok sayıda çocuk istismara maruz bırakıldı, halk sokağa çıktı

HABER MERKEZİ – Dersim Pertek’te çok sayıda çocuğu cinsel istismara maruz bırakan üç erkek gözaltına alındı. Erkeklerden ikisi tutuklanırken, diğerinin sorgusu sürüyor. İstismarın duyulması üzerine belediye binası önünde bir araya gelen halk, “Yasalar ne yazık ki istismarı yapanlara sahip çıkıyor. Çocuk istismarının affı olmaz” dedi ve caydırıcı cezalar uygulanmasını istedi.

Dersim’in Pertek ilçesinde yaşları 11 ile 16 arasında değişen çok sayıda oğlan çocuğu cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismar, ilçede bilgisayar, cep telefonu satış ve tamiriyle uğraşan Harun Yıldırım adlı erkeğin çok sayıda çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı ve bunları kayıt altına aldığı yönünde jandarmaya ihbarda bulunulmasıyla ortaya çıktı.

Bunun üzerine başlatılan operasyonda Yıldırım’ın işyeri ve evinde yapılan aramalarda istismar ettiği çocuklara ait görüntüler bulundu.

Bunun üzerine Yıldırım ve ismi açıklanmayan iki kişi gözaltına alındı.

Yıldırım ve gözaltına alınan bir kişi sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, diğer şüphelinin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Diğer yandan istismarı duyan çok sayıda yurttaş belediye binası önünde bir araya gelerek eylem yaptı.

İstismarın aydınlatılması ve faillerin yargılanmasını üzerine tepkilerini dile getiren kadınlar, ilçede yaşadıkları zorlukları tek tek anlattı.

İdam değil caydırıcı cezalar istediklerini vurgulayan kadınlardan biri şunları söyledi:

“3 ay içeride yatıp kravat taktıkları için iyi hal indirimi alıp dışarı çıkmalarını da istemiyoruz. Devlet çocuklarımızı korumak zorundadır. Biz çocuklarımızı kime karşı koruyacağımızı artık bilmiyoruz. İstismarı yapanlar toplum tarafından dışlanmalıdır.
İstismarı meşrulaştırmasınlar. Dersim’de bu tür şeyler yaşanmaz diyorduk. Artık ülkenin her yerinde olduğu gibi burada da var. Memleketimizde istismar istemiyoruz.”

‘Yasalar ne yazık ki istismarı yapanlara sahip çıkıyor’

Ardından konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Eylem Eslek, bu istismar vakasının ilk olmadığını belirterek, davalardaki cezasızlığa dikkat çekti.

“Çocuklarımıza sahip çıkalım ve koruyalım. Yasalar ne yazık ki istismarı yapanlara sahip çıkıyor. Çocuk istismarının affı olmaz. Biz bunları affetmiyoruz. Dersim halkı olarak burada yaşanan istismar olayının takipçisi olacağız. Savcılık dosyaya gizlilik kararı getirmiş. Dosya halka açık bir şekilde yürütülmelidir. Aksi durumda sorumluları kendileri olacaktır.”

Soruşturma sürüyor

Burada konuşan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan da soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini belirtti.

Belediye olarak sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Alan şöyle konuştu:

“Biz belediye olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Adalete güveniyoruz ve süreç şu an devam ediyor. Suçlular gereken cezayı alacaktır. Bizler anayasal hakkımız olan eylem hakkımızı kullanarak tepkimizi dile getiriyoruz.
Biz Pertek Belediyesi ve Pertek halkı olarak bu tür durumlara karşı tepkimizi her zaman ortaya koyacağız. Şu an kaç çocuğun cinsel istismara uğradığını bilmiyoruz. Kolluk kuvvetleri ve savcılık olayı tüm yönleriyle araştırıyor ve gerçekler ortaya çıkacaktır.”

MA ve DHA’dan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Amasya'da AVM'de yangın: İki kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Tutuklu gazeteciye mektup yasağı gerekçesi: 'Dışarıya bilgi sızdırıyorsun'