Ana SayfaEkonomiPlastik poşetlere zam haberlerine yalanlama

Plastik poşetlere zam haberlerine yalanlama

HABER MERKEZİ – Geçen yılın başından itibaren para karşılığı satılması zorunlu kılınan plastik poşetlerin 30 kuruştan satılacağı haberleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliği” yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle 2872 sayılı Çevre Kanunu’nda yer alan ve çevreyi kirleten atıklar için tahsil edilen geri kazanım katılım payı tutarlarına yeniden değerleme oranı kadar yani yüzde 22,58 oranında zam yapıldı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in aktardığı, 25 kuruşluk plastik poşetlerin 1 Ocak 2020 itibariyle artık 30 kuruşa satılacağı haberine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yalanlama geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada “1 Ocak 2020 tarihinden başlayarak 2020 yılı sonuna kadar ise satışa tabi tüm poşetler için uygulanacak ücret adet başına vergiler dâhil 25 kuruş olup daha az veya daha fazla bir ücret uygulanamaz’ şeklinde değiştirilmiş olup 2020 yılında da Satış Noktalarında plastik poşetler sabit 25 kuruş/adet olarak tüketicilere verilmeye devam edecektir” denildi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar da iddiaları yalanladı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Birpınar, “Poşetin 30 olacağı bilgisi yanlıştır. 2020’de poşete zam yok” ifadelerini kullandı.


Ankara’da ekmeğe yüzde 20 zam

Yeni yılın ilk zammı köprü ücretlerine geldi

Değerli kağıtlar için 2020’de uygulanacak satış bedelleri




Önceki Haber
Iğdır'da bir erkek evli olduğu kadını öldürdü
Sonraki Haber
Kanal İstanbul'a itiraz için son gün