Ana SayfaEğitimProtestolar sonuç verdi: İstanbul Üniversitesi’nde yemekhane zammı kararı iptal edildi

Protestolar sonuç verdi: İstanbul Üniversitesi’nde yemekhane zammı kararı iptal edildi

HABER MERKEZİ – İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin indirimli yemek yeme hakkının üç öğünden bir öğüne indirilmesinin ardından başlattıkları protestolar üzerine, öğün sayısının bire düşürülmesi kararının iptal edildiğini açıkladı.

İstanbul Üniversitesi yönetimi, 31 Aralık 2019 itibariyle kahvaltı dağıtımını kaldırıp, öğrencilerin indirimli yemek hakkını da üç öğünden bir öğüne düşürme kararı almıştı.

Öğrenciler daha önce üç öğünü de indirimli olarak 3,5 liraya alırken, söz konusu kararla birlikte sadece bir öğünü bu fiyattan alacaklardı.

Öğrenciler eğer ikinci bir öğün yemek isterse, bu yemek için de 18,50 lira ödemek zorunda kalacaktı.

Söz konusu alınan karar üzerine öğrenciler protesto eylemi başlatmış, ikinci dönem için de boykot kararı almıştı.

Üniversitenin yemekhane ile ilgili kararı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin yaşamına son vermesi sonrası da yoğun eleştiri almıştı.

Ünli, Twitter üzerinden 7 Kasım 2019’da yaptığı paylaşımda “Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” yazmıştı.

Karar iptal edildi

Üniversite’nin internet sitesinde “Rektörlükten Önemli Açıklama” başlığıyla paylaşılan açıklamada “bütçe kısıtlığı nedeniyle” alınan kararın iptal edildiği belirtilerek “öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı alınmıştır” denildi.

İstanbul Üniversitesi’nin uzun bir süredir öğrencilerine sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği imkanı sunan az sayıdaki üniversitelerden biri olduğu hatırlatılan açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“2020 yılı başında bütçe kısıtlılığı nedeniyle hiç arzu etmediğimiz halde yemekhane ilgili yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Ancak sadece bütçe yetersizliğinden kaynaklı yeni düzenleme üzülerek ifade etmek isteriz ki, hiç de tasvip etmediğimiz bir noktaya gelmiştir.”

Rektörlüğün, öğrencilerin taleplerini dinlediği ve yoğun talep karşısında harcama planını yeniden gözden geçirerek “diğer hizmet alanlarından kısarak yemek hizmetinin aynı şekilde devamını sağladığı” belirtildi.


İstanbul Üniversitesi öğrencileri boykot hazırlığında

İstanbul Ünivesitesi’ndeki yemek protestosu devam ediyor

İstanbul Üniversitesi’nde 40 taşeron işçi işten çıkarıldı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kasım Süleymani suikastının sonrasında neler oluyor?
Sonraki Haber
77. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu