Ana SayfaGüncelReina Katliamı: Saldırgan Masharipov için 40 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Reina Katliamı: Saldırgan Masharipov için 40 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

HABER MERKEZİ – Reina’da 2017 yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin hazırlanan mütalaada, tutuklu sanık Abdulkadir Masharipov’un 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

2017 yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’de Reina’ya düzenlenen, 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin 18’i tutuklu 58 sanıklı davada mütalaa açıklandı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, aralarında Abdulkadir Masharipov’un da bulunduğu 15’i tutuklu 23 sanık ile avukatları katıldı.

48 sanığa ceza, 11 sanığa beraat, bir sanığa tefrik istemi

Savcı, saldırıyı yapan Masharipov’un 39 kişiyi “kasten öldürme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Masharipov hakkında ayrıca, “terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, olayda yaralanan 79 kişi için “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan bin 540 yıldan 2 bin 370 yıla kadar ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçundan da 7,5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sanıklardan İlyas Mamaşaripov’un ise sanık Masharipov’a yardım suçundan 632 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ayrıca 48 sanığın, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen mütalaada, bu sanıklardan bazılarının “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan da cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Sanıklardan 11’inin delil yetersizliğinden beraati talep edilen mütalaada, bu dava dosyasıyla birleştirilen sanıklardan İrfan Taşkan’ın dosyasının ayrılmasına karar verilmesi de istendi.

Mütalaada, tutuklu sanıklar Abdulkadir Masharipov ve İlyas Mamaşaripov dışında ceza alan 47 sanığa, “anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs” suçundan delil yetersizliği gerekçesiyle beraat hükmü kurulması da talep edildi.

Karar duruşması 23 Mart’ta

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu olarak yargılanan 19 sanıktan yabancı uyruklu Muhammed Ebul Hasan’ın tahliyesine hükmederken, diğer 18 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar verdi.

Duruşmayı 23 Mart’a erteleyen heyet, bu duruşmada karar verileceğini de bildirdi.

Reina Katliamı

İstanbul’da, eğlence merkezi Reina’da 2017 yılbaşı gecesi silahlı saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının bir numaralı failinin Abdulkadir Masharipov olduğunu duyurmuştu.

Masharipov’u yakalamak için 2 bin kişilik özel ekip kurulurken, dört operasyondan son anda kurtulan Masharipov, olaydan 17 gün sonra Esenyurt’taki bir evde yakalanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Müzeyyen Boylu cinayeti davası: Sanık ve avukatı katılmadı, amaç 'duruşmayı uzatmak'
Sonraki Haber
Gazeteciler İletişim Başkanlığı'nın önünden seslendi: Kimsenin icazetine ihtiyacımız yok