Ana SayfaGüncelSabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak pistten çıktı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak pistten çıktı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu uçağı pistten çıktı. İlk bilgilere göre olay sırasında yaralanan olmazken, havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı.

İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah şehrinden kalkan Boeing 737- 800 tipi yolcu uçağı, inişinin ardından pistten çıktı.

Saat 09.43’te pist kenarındaki toprak alanda duran uçağın yolcuları, ‘slide’ olarak adlandırılan şişme kaydırak yardımı ile tahliye edildi.

İlk bilgilere göre olay sırasında yaralanan olmadı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistin kapanmasına yol açan olay sebebi ile saat 15’e kadar Sabiha Gökçen inişli ve kalkışlı seferlerimiz iptal edilmek zorunda kalınmıştır” açıklaması yaptı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada da uçakta bulunan 164 yolcunun güvenli bir şekilde tahliye edildiği, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı belirtilerek, havalimanındaki uçuşların geçici bir süre durdurulduğu ifade edildi.

Pegasus Havayolları da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gerekli incelemelerin başlatıldığını belirtti.

“Sharjah-Sabiha Gökçen seferini yapan PC747 sefer sayılı TC-CCK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. Yolcularımızın ve ekibimizin emniyetli şekilde tahliyesi sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Gerekli inceleme başlatılmış olup gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir.”

Rüzgar etkisi: İstanbul Havalimanı’nda uçaklar iniş ve kalkışta zorlanıyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avustralya yanarken bir kez daha toplumsal ekolojiyi düşünmek
Sonraki Haber
İstanbul’da fırtına ve sağanak: Evleri su bastı, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu