Ana SayfaÇalışma YaşamıSağlık örgütlerinden ‘Büyük Beyaz Miting’e çağrı

Sağlık örgütlerinden ‘Büyük Beyaz Miting’e çağrı

HABER MERKEZİ – Sağlık alanında yaşanan şiddete karşı ortak mücadele kararı alan sağlık örgütleri, Ankara’da 15 Mart’taki mitinge çağrı yaptı.

Sağlık alanında yaşanan şiddete karşı ortak mücadele kararı alan sağlık örgütleri, Ankara’da 15 Mart’ta miting yapacak.

Sağlık örgütleri yapacakları mitinge ilişkin ortak açıklama yaptı.

Ortak açıklamayı okuyan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık çalışanlarının emeğinin bu kadar değersizleştirilip, böylesi fiili ve sözlü şiddete maruz bırakılmadığını belirterek, hiçbir ülkede sağlık çalışanlarının öncelikli talebinin sağlıkta şiddetin engellenmesi olmadığını söyledi.

Sağlık hizmetlerindeki aksaklıkların sağlık çalışanlarının üzerine yıkılamayacağını belirten Adıyaman, sağlıktaki ölümcül şiddeti tam olarak ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler yapılıncaya ve sağlık çalışanlarının önerdiği önlemler alınıncaya kadar sağlık meslek örgütleri olarak mücadeleyi hep birlikte yükseltmeye kararlı olduklarını söyledi.

Adıyaman, bu amaçla Türkiye’nin 81 ilinden, sağlık meslek örgütlerine üye olan olmayan tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte, 15 Mart’ta Büyük Beyaz Miting’de Ankara’da olacaklarını bildirdi.

İmzacılar

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Atilla Stephan Ataç, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Başkanı Gönül Erden ve Genel Sekreteri Dr. Pınar İçel, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı Fikri Akbin, Türk Psikologlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Başal, Ankara Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ve Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Ankara İl Başkanı Ali İpekli.


Açıklamanın tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Kubilay: Vergiler depreme yatırılsaydı Elazığ’da bunca insan ölür müydü?
Sonraki Haber
Nazilerle bağları olduğu ortaya çıkan Alfred Bauer adına verilen ödül kaldırıldı